Flag

Конфитюр от ананас и джанки с лешници и ром

6 буркана ((200 мл))
Леснa
40
Екзотична комбинация за конфитюр
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
700 гананаси
300 гджанки
150 глешници
1 кгзахар
1 пак.Гелфикс Класик 1:1 Dr.Oetker
1 пак.Захар с аромат ром Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Класик 1:1 Dr.Oetker
Picture - Захар с аромат ром Dr.Oetker
1

Почистете точно 700 гр. ананас. След което измийте, почистете и претеглете 300 гр. джанки и лешници.

2

Поставете всички продукти в подходящ съд за варене. Смесете с.л. захар с половината от съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 и ги прибавете към сместа. Сложете сместа да заври при средна температура като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете и останалата захар и пакетчето захар с аромат ром на Dr. Oetker. След като конфитюрът кипне отново, оставете да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната.

3

Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.