“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Конфитюр от ананас и джанки с лешници и ром

Екзотична комбинация за конфитюр

6 буркана ((200 мл))

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Конфитюр от ананас и джанки с лешници и ром

Продукти:

700 г ананасa
300 г джанки
150 г лешници
1 кг захар
1 пак. Гелфикс Класик 1:1 Dr.Oetker
1 пак. Захар с аромат ром Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Почистете точно 700 гр. ананас. След което измийте, почистете и претеглете 300 гр. джанки и лешници.

2

Поставете всички продукти в подходящ съд за варене. Смесете с.л. захар с половината от съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 и ги прибавете към сместа. Сложете сместа да заври при средна температура като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете и останалата захар и пакетчето захар с аромат ром на Dr. Oetker. След като конфитюрът кипне отново, оставете да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната.

3

Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация