“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Компот от прасковки с индрише

Традиционен компот от прасковки, но с аромат на индрише

about 7 - 8 буркана ((800 мл))

20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Компот от прасковки с индрише

Продукти:

4 г праскови (почистени от костилките)
600 г захар
1250 мл вода
1 пак. Компот фикс Dr.Oetker
1 стрък индрише

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте, почистете, обелете и нарежете прасковите на половинки и претеглете 4 кг.

Смесете съдържанието на пакетчето Компот фикс с 600 г захар. Добавете сместа към водата в подходящ съд и поставете да заври. Внимателно прибавете плодовете и върнете отново на огъня.

След като компотът заври, добавете стръкчето индрише, разпределете плодовете в предварително измитите буркани и долейте сиропа до ръба на буркана. Затворете бурканите веднага и ги обърнете с капачките надолу за 5 мин. Съхранявайте на хладно и тъмно място.