Коледни човечета

Марципан и лимон в едно се преплитат

about 30 сладки (/бисквитки)

Необходим някакъв опит 100 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Коледни човечета

Тесто:

375 г пшенично брашно
about 4 г суха мая Dr.Oetker
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 бр. яйца
150 мл кисело мляко (3,5%)
50 мл прясно мляко
50 г краве масло

Пълнеж:

50 г лешникова нуга

Украса:

50 г пудра захар
1 пак. четири сладкарски цвята Dr.Oetker (червен)
100 г суров марципан

Глазура:

100 г пудра захар
about 2 с.л. плодов сок (лимонов сок)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Поставете 30-те формички за печене в тавата. Загрейте фурната. Разрежете лешниковата нуга на 30 равни парчета. Пресейте брашното в купа и го смесете с маята. Прибавете всички останали продукти и разбъркайте с миксер до получаването на гладко тесто. Оставете да втаса на топло, докато удвои обема си.

След това размесете върху леко набрашнена повърхност и от 2/3 от тестото оформете 30 еднакви кръгчета и ги поставете в хартиените формички. Дълбоко в средата на всяко от топчетата притиснете парчетата нуга. От останалото тесто оформете 30 по-малки топчета и ги поставете върху по-големите като глава. Така подготвените сладкишчета и поставени в тава оставете за още 10 мин. на топло, за да втасат повторно.

Печете в тавата на средната скара в предварително загрятата фурна и печете на 180°C около 15 минути.

2

Украса

Размесете настъргания на едро марципан с пресятата пудра захар до получаването на хомогенно тесто и го разделете на 3 части. Към две от тях прибавете червената боя и разточете червения марципан между двете части на разполовен найлонов плик. От получения тънък блат изрежете кръгове с диаметър 10 cm и разрежете всеки от тях на четири. От парчетата оформете шапките на джуджетата и ги поставете върху "главите". Оформете и малки топченца за "нослета". От останалата 1/3 неоцветена марципанова маса изрежете брадите и ги прикрепете на място.

3

Глазура

Смесете пудрата захар и лимоновия сок и с получената гъста смес доукрасете джуджетата. За да получите и тъмните зеници добавете малко какао към сместа.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: