“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Коледни човечета

Марципан и лимон в едно се преплитат

about 30 сладки (/бисквитки)

100 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Коледни човечета

Тесто:

375 г пшеничено брашно
about 4 г суха мая Dr.Oetker
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 бр. яйца
150 мл кисело мляко (3,5%)
50 мл прясно мляко
50 г масло

Пълнеж:

50 г лешникова нуга

Украса:

50 г пудра захар
1 пак. четири сладкарски цвята Dr.Oetker (червен)
100 г суров марципан

Глазура:

100 г пудра захар
about 2 с.л. плодов сок (лимонов сок)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Поставете 30-те формички за печене в тавата. Загрейте фурната. Разрежете лешниковата нуга на 30 равни парчета. Пресейте брашното в купа и го смесете с маята. Прибавете всички останали продукти и разбъркайте с миксер до получаването на гладко тесто. Оставете да втаса на топло, докато удвои обема си.

След това размесете върху леко набрашнена повърхност и от 2/3 от тестото оформете 30 еднакви кръгчета и ги поставете в хартиените формички. Дълбоко в средата на всяко от топчетата притиснете парчетата нуга. От останалото тесто оформете 30 по-малки топчета и ги поставете върху по-големите като глава. Така подготвените сладкишчета и поставени в тава оставете за още 10 мин. на топло, за да втасат повторно.

Печете в тавата на средната скара в предварително загрятата фурна и печете на 180°C около 15 минути.

2

Украса

Размесете настъргания на едро марципан с пресятата пудра захар до получаването на хомогенно тесто и го разделете на 3 части. Към две от тях прибавете червената боя и разточете червения марципан между двете части на разполовен найлонов плик. От получения тънък блат изрежете кръгове с диаметър 10 cm и разрежете всеки от тях на четири. От парчетата оформете шапките на джуджетата и ги поставете върху "главите". Оформете и малки топченца за "нослета". От останалата 1/3 неоцветена марципанова маса изрежете брадите и ги прикрепете на място.

3

Глазура

Смесете пудрата захар и лимоновия сок и с получената гъста смес доукрасете джуджетата. За да получите и тъмните зеници добавете малко какао към сместа.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация