“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Коледни бисквитки с ванилия, какао и Нутела

Рецепта от блог Вкуснотека

20 сладки (/бисквитки)

30 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Коледни бисквитки с ванилия, какао и Нутела

Продукти:

250 г масло
170 г пудра захар
1,5 бр. яйца
1 ампула есенция ванилия Dr.Oetker
3 г сол
460 г брашно (щипка)
40 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
20 г какао премиум Dr.Oetker
50 г Нутела

preparation

Приготвяне

1

Чукнете в купичка яйцата и ги разбийте с вилица.
 
Разбийте на слаба степен на миксера мекото масло и пудрата захар. 
Отделете в друга купа 1/3 от сместа.

2

В останалата по-голяма част от сместа добавете ванилената есенция и 60 г от яйцата и разбъркайте. 
 
Разделете сместа в голямата купа на две равни части. В едната добавете 20 г натурално какао.
 
В другата 1/3 от сместа сложете останалите 30 г яйце. Добавете и 50 г Нутела.

3

В отделна купа смесете брашното, солта и царевичното нишесте. Отмерете го. Трябва да бъде около 500 г. Разпределете го по равно между ванилената, какаовата и нутела смес по 166 г.
 
Разбъркайте трите смеси и оформете три топки тесто. Увийте го във фолио и го сложете в хладилника за през нощта. 

4

На сутринта го извадете един час по-рано да се поотпусне.
 
Оформете малки топчета от около 4-5 г от трите цвята. Пуснете си хубава музика и го приемете като мисловна терапия

5

Загрейте фурната на 180 градуса.
 
Покрийте тава с хартия за печене.
 
Вземете в шепа и подредете едно до друго последователно едно тъмно, едно бяло и едно светло кафяво топче, след това отново едно тъмно, едно бяло и едно светло кафяво. Оформете го като цвете. Леко притиснете с ръце. Сложете го в тавата и притиснете с длан. По същия начин оформете и останалите бисквитки и ги разположете на разстояние една от друга.
 
Печете до готовност около 20-25 минути първата тава и по 20 минути следващите, защото фурната ще се е загряла вече добре.

6

Охладете и съхранявайте няколко дни в затворена кутия.



За още идеи може да посетите блог Вкуснотека

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация