за рецептата Коледни бисквити от едно тесто „ Звездички” и „Ангелчета”
600 г | пшенично брашно |
250 г | краве масло |
200 г | захар |
1 бр. | яйца |
2 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
2 - 3 капки | есенция ванилия Dr.Oetker |
3 г | сол |
0,5 пак. | Захар с аромат ром Dr.Oetker |
2 - 3 с.л. | какао премиум Dr.Oetker |
0,5 пак. | захар с канела Dr.Oetker |
1 пак. | Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker |
0,5 пак. | захар с лимон Dr.Oetker |
1 пак. | цветни захарни шрифтове Dr.Oetker |
2 пак. | захарни звезди Dr. Oetker |
1 бр. | белтъка (бял айсинг) |
200 г | пудра захар (бял айсинг) |
2 - 3 капки | лимонов сок (бял айсинг) |
2 пак. | шоко перли Dr.Oetker |
20 г | Звезден дъст (брокат) |
С миксер разбиваме мекото масло със захарта на пухкав крем. Прибавяме яйцето, което също е на стайна температура и аромата. Накрая прибавяме малко по малако от сухите съставки - брашното, бакпулвера и солта.
Към едната прибавяме портокаловите корички и лимоновата захар, което ще бъде тестото за ангелите.
Всяка една част от тестото доомесваме с още малко брашно (ако е необходимо), така че да може да се разточи. Изрязваме фигурки за сладките – от кафявата смес – звездички, от цитрусовата - ангелчетата.
Печем сладките в предварително загрята фурна на 170 градуса в тавичка, застлана с хартия за печене на дъното.
Печем сладките за около 6-8 минути, докато порозовеят краищата леко.
След като сладките изстинат, ги рисуваме с бял айсинг, направен като разбиваме белтъка с малко по малко от пудрата захар, докато получим бяла смес, която се точи леко. Овкусяваме с няколко капки лимонов сок. Прехвърляме в пош и започваме да рисуваме сладки.
С помощта на айисинга закрепваме шоколадовите перли по звездичките. Бял айсинг използваме и за украсата на ангелите, като по него залепваме от захарните звездички, а жълтия шрифт използваме за крилата, като полепваме по него ядлив брокат, по желание.
За още идеи може да посетите блог Lussi`s World of Artcraft
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: