Flag

Коледен трайфъл

2 порции (/дози)
Леснa
20
Празнична рецепта от блог Вкуснотека
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
8 с.л.сладко от ягоди
1 пак.Крем Оле ягода Dr.Oetker
1 пак.Крем Оле страчатела
800 млпрясно мляко
1 ампулаесенция ванилия Dr.Oetker
1 пак.Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
200 гзаквасена сметана
4 бр.бишкоти
80 гмалини
1 пак.захарни перли Dr.Oetker
Picture - Крем Оле ягода Dr.Oetker
Picture - Крем Оле страчатела
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker
Picture - Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
Picture - захарни перли Dr.Oetker
1

Представям Ви моята интерпретация на тема Коледен трайфъл. Приготвя се буквално за минути, защото Creme Ole се приготвя без никакво варене. Освен това Creme Ole съдържа парченца сушени ягоди, а крем страчатела парченца шоколад. Разбърква се със студено мляко и към него добавям аромати като ванилия, лимонови корички и малко заквасена сметана. В чаши редувам ягодово сладко, кремовете, бишкоти и малини и за разкош поръсвам с цветни перлички. Получи се превъзходен, празничен десерт, който сигурна съм Вашите гости ще оценят. Можете да го приготвите и в по-малки чаши, тип уиски. 

2
Picture - koleden trajfal otgore

Налейте в купа 400 мл. прясно мляко. Добавете Creme Ole с вкус на ягода и разбъркайте с миксер до сгъстяване. Добавете 100 мл. заквасена сметана, 1/2 ампула ванилена есенция и малко лимонови корички. Разбъркайте добре.
По същия начин в друга купа налейте 400 мл. прясно мляко и добавете Creme Ole с вкус на страчатела. Разбийте до гъст крем, добавете 100 мл. заквасена сметана и останалата част ампулата ванилия. Разбъркайте добре. 

3

Вземете две големи и дълбоки чаши за трайфъла. На дъното разпределете ягодовото сладко. Следва около два пръста дебел пласт ягодов крем, след това натрошете на големи парчета бишкотите и ги аранжирайте отгоре върху крема. Сложете два пръста от страчатела крема, като внимавате да не закриете напълно бишкотите. По красиво е, когато се виждат. За финален щрих подредете малинки и поръсете с цветни перлички. Охладете и поднесете за празника.


За още идеи може да посетите блог Вкуснотека