“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Коледен трайфъл

Рецепта от блог Вкуснотека

2 порции (/дози)

20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Коледен трайфъл

Продукти:

8 с.л. сладко от ягоди
1 пак. Крем Оле ягода Dr.Oetker
1 пак. Крем Оле страчатела
800 мл прясно мляко
1 ампула есенция ванилия Dr.Oetker
1 пак. Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
200 г заквасена сметана
4 бр. бишкоти
80 г малини
1 пак. захарни перли Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Представям Ви моята интерпретация на тема Коледен трайфъл. Приготвя се буквално за минути, защото Creme Ole се приготвя без никакво варене. Освен това Creme Ole съдържа парченца сушени ягоди, а крем страчатела парченца шоколад. Разбърква се със студено мляко и към него добавям аромати като ванилия, лимонови корички и малко заквасена сметана. В чаши редувам ягодово сладко, кремовете, бишкоти и малини и за разкош поръсвам с цветни перлички. Получи се превъзходен, празничен десерт, който сигурна съм Вашите гости ще оценят. Можете да го приготвите и в по-малки чаши, тип уиски. 

2

Налейте в купа 400 мл. прясно мляко. Добавете Creme Ole с вкус на ягода и разбъркайте с миксер до сгъстяване. Добавете 100 мл. заквасена сметана, 1/2 ампула ванилена есенция и малко лимонови корички. Разбъркайте добре.
По същия начин в друга купа налейте 400 мл. прясно мляко и добавете Creme Ole с вкус на страчатела. Разбийте до гъст крем, добавете 100 мл. заквасена сметана и останалата част ампулата ванилия. Разбъркайте добре. 

3

Вземете две големи и дълбоки чаши за трайфъла. На дъното разпределете ягодовото сладко. Следва около два пръста дебел пласт ягодов крем, след това натрошете на големи парчета бишкотите и ги аранжирайте отгоре върху крема. Сложете два пръста от страчатела крема, като внимавате да не закриете напълно бишкотите. По красиво е, когато се виждат. За финален щрих подредете малинки и поръсете с цветни перлички. Охладете и поднесете за празника.


За още идеи може да посетите блог Вкуснотека

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация