“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Кекс "Червено кадифе" със снежни топки

Рецепта от блог Lussi`s World of Artcraft

16 парчета (/парченца)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Кекс "Червено кадифе" със снежни топки

За кекса:

400 г брашно
350 г захар
250 мл олио
100 г заквасена сметана
100 мл прясно мляко
2 бр. яйца
2 ч.л. какао премиум Dr.Oetker
1 пак. Oригинален пудинг ягода Dr.Oetker
1 ч.л. сода бикарбонат Dr.Oetker
10 мл оцет
0,5 пак. бакпулвер Dr.Oetker
3 г сол
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
10 г червена сладкарска боя

За пълнежа:

200 г извара (може и с 50/ 50 крема сирене)
2 с.л. Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
5 с.л. захар
1 бр. яйца
200 г кокосови стърготини

Глазура:

1 пак. глазура шоколад Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Започваме със сместа за кекса. В купа смесваме сухите съставки - брашното, пудинга захарта, ванилията, содата, бакпулвера и солта. Съветвам ви да добавите какаото, заедно с добавянето на боята, за да може да си направите цвета.

2

В друга купа разбиваме яйцата заедно с олиото, сметаната, млякото и оцета.

3

Започваме да прибавяме постепенно към тази смес от брашнетата смес, докато се образува хубаво кексово тесто. Към него прибавяме хранителна боя с червен цвят, като за да го направим по-тъмен и наситен прибавяме от какаото. Слагайте постепенно, за да не стане твърде кафяв.

4

След като сместа е готова, подготвяме и пълнежа.
В купчичка слагаме съставките за него, като ги омесваме, докато получим пластична смес, която може да оформим на топчета. Правим равни по големи топчета, които приличат на снежни топки.

5

Намазваме форма за кекс с олио добре и слагаме половината кексова смес. Отгоре нареждаме "снежните топки" и завършваме с останалата част от сместа.
Изравняваме добре и пъхваме да се пече във фурната на 170  градуса с обдухване за около 50-60 минути.

6

Готовия кекс изваждаме от формата и оставяме да се охлади върху решетка, а след това заливаме с глазура на Йоткер, приготвена според описанието на опаковката. Украсяваме по желание!


За още идеи може да посетите блог Lussi`s World of Artcraft

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация