“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Каноли с крем

Денят се познава по сладостта на вкусния десерт

24 порции (/дози)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Каноли с крем

Тесто:

300 г брашно (плюс още за разточване)
0,5 пак. захар с канела Dr.Oetker
50 г захар
50 г краве масло (на стайна температура)
50 мл вино (червено)
2 бр. яйца
1 бр. белтъка (за залепване на канолите)

Крем:

1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
800 мл прясно мляко
130 г захар
125 г краве масло
100 мл сладкарска сметана

Още:

300 мл олио

За украса:

1 пак. Глазура тъмен шоколад
50 г ядки (млени)
1 - 2 пак. шоко перли Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Крем

Пригответе първо крема, за да изстине напълно. Пригответе Специален пудинг за бисквитена торта ванилия според указанието на опаковката, но само с 800 мл мляко за по-интензивен вкус и гъстота. След като кремът е готов, покрийте повърхността му плътно с фолио за свежо съхранение по повърхността.

2

Тесто

Смесете всички продукти за тестото на канолите в купа и омесете с миксер и куки за тесто първо на ниска, след това на висока степен за около 5 мин. Може да замесите и на ръка. Готовото тесто е с равномерен бежов цвят, леко маслено и много ароматно. Прехвърлете го върху стреч фолио, увийте и оставете в хладилника за около 30 мин, за да стегне.
 
Стегнатото тесто разточете на кора върху набрашнена повърхност с дебелина около 3-4 мм. С помощта на чаша или резец изрязваме кръгове с диаметър около 10-12 см. Увийте ги около формата ролка за каноли, като залепяме краищата на тестото с малко вода и притискаме. Отново разточваме леко формата ролка, за да се оформи равномерна фуния.

3

Изпържете канолите в съд с добре загрято олио на средна температура само минута-две от всички страни, за да не прегорят.
 
Готовите каноли оставете да се охладят и отцедят върху домакинска хартия. След това внимателно свалете металната форма ролка, за да я ползваме отново. Подредете готовите черупки върху метална кухненска решетка, за да се охладят напълно.
 
Потопете пакетчето с глазура тъмен шоколад в гореща вода, изчакайте 5 мин. Намачкайте пакетчето, за да се разтопи напълно съдържанието му. Отрежете крайчето му и излейте глазурата в купичка. Потопете краищата на канолите в нея и оставете да стегне.

4

Разбийте мекото масло на крем и към него прибавяйте лъжица по лъжица охладения пудинг. Разбийте сладкарската сметана на сняг. Добавете я към масления крем и я разбъркайте с шпатула в крема. Напълнете крема в здрава найлонова торбичка (или пош), отрежете крайчето и напълнете канолите от двете страни.
 
Напръскайте с останалата глазура и поръсете с шоколадови перли и смлени ядки по избор.