Flag

Канелени пастички с хрупкава поръска

about 20 сладки (/бисквитки)
Средно ниво на сложност
40
Мус от сини сливи, канела, хрупкава поръска в една пастичка
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Може да използвате глазура Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто за щройсел
225 гпшенично брашно
75 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
about 3 гканела (щипка)
150 гкраве масло
Тесто със суха мая за печене
375 гпшенично брашно
1 пак.суха мая Dr.Oetker
75 гзахар
about 3 гсол (щипка)
50 гкраве масло
1 бр.яйца
150 млпрясно мляко
Пълнеж
about 6 с.л.мус от сини сливи
Допълнително
1 с.л.прясно мляко
За глазура
200 гпудра захар
about 6 с.л.сок (лимонов)
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
1

Тесто за щройсел

Разбъркайте всички съставки с миксер до получаването на едра поръска.

2

Тесто с мая

Пресейте брашното в купа, разбъркайте го със сухата мая и добавете останалите продукти. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста влажна кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си. Разделете тестото на две. Върху леко набрашнена повърхност разточете едната част на правоъгълна кора с размери 40х30 cm и разстелете на дъното на предварително намаслената тавата. Намажете с муса от сливи. Разточете и другата половина от тесто на кора със същите размери. Поставете я върху първия блат и притиснете добре. Намажете отгоре с млякото, набодете с вилица повърхността равномерно и разпределете щройсела върху тестото. Нарежете тестото на 20 големи парчета и печете в средата на предварително загрята фурна около 20 мин на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C.


След изпичане извадете сладкиша с хартията върху метална скара.

3

Глазура

Разбъркайте пудрата захар в лимоновия сок до получаването на хомогенна паста и глазирайте още горещия сладкиш. Оставете да се охлади.

Съвет за рецептата

  • Може да използвате глазура Dr. Oetker.