Италианска черно-бяла торта

С подобни услаждащи изкушения гарантираме, че винаги ще сте в настроение за "Dolce Vita"

12 парчета (/парченца)

Medium 90 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Италианска черно-бяла торта

За блата:

3 бр. яйца
150 г захар
30 мл олио
100 мл прясно мляко
150 г брашно
40 г какао премиум Dr.Oetker
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker

Светъл крем:

1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
800 мл прясно мляко
100 г захар
1 пак. желатин Dr.Oetker
200 г бял шоколад
125 г краве масло
200 г подсладено кондензирано мляко

Тъмен крем:

1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта с шоколад
800 мл прясно мляко
100 г захар
1 пак. желатин Dr.Oetker
200 г тъмен шоколад
125 г краве масло
200 г подсладено кондензирано мляко

За сиропиране:

200 мл вода (топла)
50 г подсладено кондензирано мляко

За украса:

1 пак. шоко перли Dr.Oetker
3 с.л. ганаш (шоколадов)

preparation

Приготвяне

1

Започваме с приготвянето на блата. За целта разбиваме първо яйцата и захарта на крем с помощта на миксер. Постепенно прибавяме останалите съставки, редувайки сухи и мокри, като продължаваме да бъркаме до получаването на еднородна смес.
 
Изсипваме сместа във форма за торта с ринг, застлана с хартия за печене с диаметър около 24 см. Тупваме два-три пъти в масата, за да излязат мехурчетата и да се изравни и печем за около 40 минути на 180° С на горен и долен нагревател или до изваждане на суха клечка от тестото. Оставяме готовия блат да се охлади постепенно. Когато е напълно изстинал, го разрязваме хоризонтално на две.
 
Докато блатът се пече и охлажда, приготвяме първия крем. Кой крем ще бъде разпределен по пластове е въпрос на вкус, но се прави по един и същи начин.
 
Приготвяме шоколадовия крем, както е описано на гърба на пакетчето, но само с 800 мл мляко и 100 г захар. След като кремът е готов и още горещ, прибавяме кондензираното мляко (за тъмния крем може да ползвате и карамелизирано мляко), начупения шоколад (може един тъмен и един млечен), маслото - така кремът ще се охлади допълнително.

Към още топлия крем добавяме набъбналия желатин, който предварително сме накиснали в няколко супени лъжици вода (Внимание: кремът трябва да топъл, а не горещ, тъй като желатинът може да се пресече и да не желира). Всичко това се разбърква и се разтваря във вече топлия крем.

2

Сглобяваме тортата върху тортена чиния и поставяме почистения ринг на формата за торта, в която сме пекли блата. На дъното слагаме първия пласт блат. Сиропираме с разреденото с топла вода кондензирано мляко, а след това изсипваме шоколадовия крем. Оставяме го да изстине напълно и го прибираме в хладилника, за да стегне. След като е готов и изстинал напълно, се заемаме с направата на втория крем.
 
Сваряваме го по същия начин като шоколадовия крем. Добавяме му кондензирано мляко, маслото, начупения бял шоколад. Към вече охладения, но още топъл крем добавяме набъбналия в няколко супени лъжици вода желатин. След като кремът е готов, го оставяме леко да се охлади.

Разпределяме го първо с лъжичка малко по малко върху студения шоколадов пласт, за да не го разтопи. Не го изсипвайте наведнъж! След като сме го разпределили отгоре, приключваме с втората част на блата, която също сиропираме. Украсяваме по желание с шоколадов ганаш и декорация от Dr. Oetker.

3

Последвайте Люси Евтимова от блога Lussi's World of Artctaft.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: