Хрупкави фунийки с пудинг ванилия

Тази рецепта споделя с нас Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов

6 парчета (/парченца)

Лесно 30 Minutes

Изключително лесна, много ефектна и вкусна рецепта - поредното доказателство, че не е нужно да е сложно, скъпо и засукано, за да е невероятно вкусно.

Съставки

Съставки

за рецептата  Хрупкави фунийки с пудинг ванилия

Необходими продукти:

1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
900 мл прясно мляко
100 г захар
50 г орехи (запечен)
1 пак. фини кори (за баклава)
50 г масло (разтопено)

preparation

Приготвяне

Начин на приготвяне

1

Сварете пудинга според указанието на опаковката, като използвате само 900 мл. прясно мляко.

2

Изсипете готовия крем в чиста купа и го покрийте със стреч фолио плътно по повърхността.

3

Оставете го да изстине напълно. След това нарежете запечените орехови ядки и ги прибавете към крема. Разбъркайте.

4

Поставете една фина кора за баклава върху работния плот и я намажете с разтопено масло с помощта на четка.

5

Прегънете кората на две от по-дългата страна и я завийте върху металната фунийка.

6

След това притиснете кората от двете страни навътре, така че да стане релефна ( да се набръчка).

7

Поставете така оформените фунийки върху тава, постлана с хартия за печене, и ги намажете леко с масло отгоре.

8

Печете в предварително загрята фурна на 180°С за 15 минути, докато станат с кафеникаво-златист загар.

9

Оставете фунийките да изстинат, след което премахнете металните форми.

10

Поставете крема в найлонов сладкарски пош и напълнете фунийките.

11

Преди да ги сервирате, поръсете с пудра захар.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: