Flag

Грил пица

8 - 12 парчета (/парченца)
Леснa
20
Лесен и интересен начин да приготвите пица Ристоранте или Феличана
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Ако нямате грил скара, можете да изпечете пиците и на скара за сандвич, грил тиган или тиган без олио. Печете ги на среден огън до златистокафяво и ги обръщайте редовно, за да не загорят. Пица сандвичите могат да се консумират и студени.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
2 бр.пица (Ристоранте/Феличана - вкусове по ваш избор)
2 малкобосилек (стръка)
50 гдомати (сушени, от буркан)
1

Извадете пиците от опаковката и ги размразете на стайна температура за прибл. 30 минути до омекване и възможност да я сгънете наполовина, без да се разчупва тестото.
 
Предварително загрейте грил скара. Измийте босилека, изсушете го и го нарежете на едро. Отцедете доматите от маринатата. Поръсете босилека и доматките върху едната половина на всяка пица. След това сгънете пиците наполовина.

В зависимост от размера на скарата или поставете сгънатата пица изцяло върху грил повърхността, или предварително нарежете пиците на третини или четвъртини. Изпечете сгънатия пица сандвич за 8–12 минути.

Съвет за рецептата

  • Ако нямате грил скара, можете да изпечете пиците и на скара за сандвич, грил тиган или тиган без олио. Печете ги на среден огън до златистокафяво и ги обръщайте редовно, за да не загорят. Пица сандвичите могат да се консумират и студени.