Франкфуртски венец

Един от най-обичаните немски сладкиши в комбинация с фин маслен крем и хрупкави бадеми

16 - 20 парчета (/парченца)

Необходим някакъв опит 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Франкфуртски венец

За тестото:

250 г масло (меко)
200 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 щипка сол
6 бр. яйца
250 г пшенично брашно
2 пак. бакпулвер Dr.Oetker

За масления крем:

2 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
80 г захар
800 мл прясно мляко
500 г масло (меко)

За кроканта:

15 г масло
75 г захар
150 г бадеми (смлени)

Допълнително:

270 г конфитюр (от малини)
100 г малини

preparation

Приготвяне

1

За тестото

Намазнете и набрашнете форма за кекс (Ø 26 см). Загрейте фурната на горен и долен нагревател на 180 °C или на вентилатор на 160 °C. 

Разбийте маслото с миксер до гладкост. Постепенно добавете захарта, ваниловата захар, солта и бъркайте до хомогенност. Разбийте всяко яйце в сместа за около 1/2 мин на най-високата степен на миксера.

Смесете брашното с бакпулвера и го добавете към останалите съставки, след което разбъркайте за кратко на средна скорост. Изсипете тестото във формата и загладете.

Печете около 40 мин и оставете сладкиша да се охлади във формата за 10 мин, след което го обърнете върху кухненска решетка, за да изстине на стайна температура.

2

За пудинга

Смесете пудингите с 80 г захар. Разбъркайте постепенно с 6 с.л. студено мляко до гладкост. Сварете останалото мляко заедно с пудинга за поне 1 мин при непрекъснато бъркане. Изсипете крема в купа, покрийте я със стреч фолио и оставете да изстине на стайна температура.

3

За кроканта

Загрейте маслото, захарта и бадемите в тиган с незалепващо покритие на среден огън, като разбърквате, докато леко покафенеят. Разстелете кроканта върху хартия за печене и оставете да изстине.

4

За крема

Разбъркайте мекото масло с миксер и го прибавете лъжица по лъжица към пудинга при непрекъснато разбиване, като се уверите, че маслото и пудингът са със стайна температура, в противен случай масленият крем ще се подсече. Отделете около 2 с.л. от масления крем настрана.

5

Сглобяване на венеца

Разрежете внимателно кекса на 4 равномерни блата. Поставете първия в подходяща равна чиния. Сипете крема в пош с накрайник (Ø 1 см) и шприцовайте блата с 3 кръга крем, като оставите помежду им разстояние около 1-2 см. Между кръговете крем шприцовайте конфитюр.

Сложете втория блат и нанесете крема и конфитюра като при първия. Сложете третия блат, но вече шприцовайте два кръга крем плътно един до друг, оставете разстояние между тях и третия кръг крем, което запълнете с конфитюр. За финал покрийте кекса с четвъртия блат.

С останалия крем измажете равномерно целия сладкиш от всички страни. Нанесете кроканта, а с отделените 2 лъжици крем щприцовайте розички и върху тях поставете по една малинка. Приберете десерта за няколко часа в хладилник, за да стегне.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: