за рецептата Франкфуртска мини-торта с карамелизирани бадеми
3 бр. | яйца |
150 г | захар |
1 пак. | ванилена захар Dr.Oetker |
3 г | сол |
150 мл | олио |
150 мл | прясно мляко |
225 г | пшенично брашно |
4 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
10 г | краве масло |
20 г | захар |
50 г | бадеми (нарязани) |
1 пак. | Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker |
50 г | захар |
500 мл | прясно мляко |
250 г | краве масло |
about 6 с.л. | сладко от касис |
Пригответе масления крем като сварите пудинга според указанието на опаковката, но с 50 г захар. Покрийте повърхността му с домакинско фолио, за да не се образува коричка. Оставете го да се охлади, като от време на време го разбърквате.
Разбийте яйцата, захарта, ванилената захар и солтана крем с миксер на висока степен. Добавете олиото и млякото. Пресейте брашното с бакпулвера и постепенно добавяйте към сместа като разбивате. Разстелете сместа в предварително намаслена и застлана с хартия за печене форма за торта (с диаметър 20 см). Печете в долната половина на фурната 65 мин на 170°C на горен и долен нагревател или при 150°C на горещ въздух.Но на мин. 35 покрийте блата с хартия за печене, за да не покафене повърхността му. Продължете да печете на същите градуси.
След изпичане оставете блата във формата за 10 мин, след коетоотлепете от стените на формата и го обърнете върху метална скара, застлана с хартия за печене да се охлади.
След изпичане оставете блата във формата за 10 мин, след коетоотлепете от стените на формата и го обърнете върху метална скара, застлана с хартия за печене да се охлади.
Запечете бадемите с маслото и захарта докато се получи златист крокант и изсипете върху хартия за печене да се охлади.
Разбийте маслото на крем с миксер. Добавяйте към него пудинга лъжица по лъжица като разбърквате. Пудингът трябва да е със стайна температура.
Минете през цедка конфитюра. Отделете хартия за печене от блата и го разрежете хоризонтално на три равни по височина блата.
Напълнете масления крем в шприц с накрайник диаметър 10 мм. Поставете първия блат в тортена чиния и го намажете с половината конфитюр и след това шприцвате топки крем една до друга. Поставете отгоре втория блат и повторете същото. Сложете третия блат и намажете с останалия крем. Декорирайте накрая с шприца. Накрая поръсете с кроканта и оставете тортата за поне 2 часа в хладилника.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: