Франкфуртска мини-торта с карамелизирани бадеми

Сочна торта с маслен крем, касис, хрупкави бадеми

12 парчета (/парченца)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Франкфуртска мини-торта с карамелизирани бадеми

Тесто:

3 бр. яйца
150 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
3 г сол
150 мл олио
150 мл прясно мляко
225 г пшеничено брашно
4 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

Крокант:

10 г масло
20 г захар
50 г бадеми (нарязани)

Маслен крем:

1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
50 г захар
500 мл прясно мляко
250 г масло

Пълнеж:

about 6 с.л. сладко от касис

preparation

Приготвяне

1

Предварителна подготовка

Пригответе масления крем като сварите пудинга според указанието на опаковката, но с 50 г захар. Покрийте повърхността му с домакинско фолио, за да не се образува коричка. Оставете го да се охлади, като от време на време го разбърквате.

2

Тесто

Разбийте яйцата, захарта, ванилената захар и солтана крем с миксер на висока степен. Добавете олиото и млякото. Пресейте брашното с бакпулвера и постепенно добавяйте към сместа като разбивате. Разстелете сместа в предварително намаслена и застлана с хартия за печене форма за торта (с диаметър 20 см). Печете в долната половина на фурната 65 мин на 170°C на горен и долен нагревател или при 150°C на горещ въздух.Но на мин. 35 покрийте блата с хартия за печене, за да не покафене повърхността му. Продължете да печете на същите градуси.

След изпичане оставете блата във формата за 10 мин, след коетоотлепете от стените на формата и го обърнете върху метална скара, застлана с хартия за печене да се охлади.

След изпичане оставете блата във формата за 10 мин, след коетоотлепете от стените на формата и го обърнете върху метална скара, застлана с хартия за печене да се охлади.

3

Крокант

Запечете бадемите с маслото и захарта докато се получи златист крокант и изсипете върху хартия за печене да се охлади.

4

Маслен крем

Разбийте маслото на крем с миксер. Добавяйте към него пудинга лъжица по лъжица като разбърквате. Пудингът трябва да е със стайна температура.

5

Пълнеж

Минете през цедка конфитюра. Отделете хартия за печене от блата и го разрежете хоризонтално на три равни по височина блата.

Напълнете масления крем в шприц с накрайник диаметър 10 мм. Поставете първия блат в тортена чиния и го намажете с половината конфитюр и след това шприцвате топки крем една до друга. Поставете отгоре втория блат и повторете същото. Сложете третия блат и намажете с останалия крем. Декорирайте накрая с шприца. Накрая поръсете с кроканта и оставете тортата за поне 2 часа в хладилника.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни

Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам