“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

ФОКАЧА В ЧЕСТ НА ДЯДО

Да развихрим кулинарното си въображение, за да спретнем един изключително пъстър и вкусно ухаещ градински пейзаж

12 парчета (/парченца)

Medium 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  ФОКАЧА В ЧЕСТ НА ДЯДО

За тестото:

400 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
250 мл вода (хладка)
3 с.л. зехтин

Зеленчукова плънка:

5 бр. аспержи (около 100 г)
1 бр. тиквички (малка)
1 бр. моркови
3 - 4 бр. чушки (жълта, червена и зелена)
10 бр. чери домати (шарени)
1 бр. репички
1 бр. лук (червен)
3 с.л. зехтин
30 г тиквени семки
1 с.л. подправки (микс от риган, розмарин, магданоз, босилек)
1 с.л. сусам
2 ч.л. сол (морска)

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Разбъркайте сухата мая в брашното в купа. Добавете останалите съставки и разбийте всичко с миксер с куки за тесто първо на ниска, а след това на висока степен за 5 мин до получаване на гладко тесто. Покрийте го и оставете на топло да втаса и удвои обема си.

2

Зеленчукова плънка

Междувременно подгответе зеленчуците. Измийте аспержите, обелете долната половина и разрежете на две или на четири по дължина. Измийте тиквичките и нарежете на малки ленти. Обелете морковите. Измийте и почистете чушките, доматите и репичките. Обелете лука. Нарежете зеленчуците на не много тънки кръгчета.

3

Застелете тавата с хартия за печене. Омесете тестото върху леко набрашнена повърхност за кратко и разточете на правоъгълна кора с размери 25х35 см и го поставете в тавата. Загрейте фурната на 200 °C на горен и долен нагревател.

4

Намажете с четка тестото с около 2 супени лъжици зехтин. Направете цветна поляна от цветя от наличните ви зеленчуци. Украсете фокачата с подправките, тиквените семки, маковото семе, сусама и поръсете с морска сол. Намажете зеленчуците с малко олио.

5

Оставете фокача отново да втаса за около 15 мин. и изпечете в средата на предварително загрята фурна за около 25 мин. Оставете фокачата леко да се охлади върху кухненска скара и сервирайте топла.