“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Еклерова торта Крем Брюле

Рецепта от блог Вкусното ми Хоби със Страст и Любов

about 8 - 10 парчета (/парченца)

Difficult 120 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Еклерова торта Крем Брюле

За блата:

3 бр. яйца
1 с.л. вода (вряла)
70 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
60 г брашно
20 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker

За крема:

2 пак. Оригинален пудинг крем Брюле
1 л. прясно мляко
125 г краве масло
50 г бял шоколад
100 г сладкарска сметана
3 с.л. пудра захар

За еклерите:

125 мл прясно мляко
125 мл вода
125 г краве масло
1 ч.л. захар
0,5 ч.л. сол
140 г брашно
about 6 - 7 бр. яйца (около 220 г, леко разбити)

За украса:

40 г маскарпоне
30 мл сладкарска сметана
1 малко ядки
about 10 - 20 мл Дулсе де лече (за поръсване)

preparation

Приготвяне

1

За блата

Постелете с хартия за печене  дъното и стените на кръгла тава с диаметър 22 сантиметра. Намажете хартията с мазнина, с помощта на четка.

Включете фурната да загрява на 160⁰-170⁰С.

Разбийте яйцата много добре с миксер за около 1 минута. Прибавете захарта и ванилената захар и разбийте, докато сместа побелее, стане пухкава и гъста, така че бъркалките да оставят видим следи в нея. Прибавете горещата вода и продължете да разбивате още 2 минути. Накрая добавете брашното смесено с нишестето и разбъркайте внимателно отгоре надолу със силиконова шпатула, за да се запази максимално обема на сместа. 
 
Изсипете тестото във формата и печете 25-30 минути. За да сте сигурни, че е блата е готов, направете теста с дървен шиш, който трябва да излезе чист от блата.
 
Готовия блат оставете да се охлади във формата за 10 минути и след това го обърнете върху решетка и го оставете да изстине напълно, преди да го разрежете и използвате.

2

За крема

Сварете двата пакета Оригинален пудинг крем Брюле по указанията на опаковката в две различни касероли.
 
След като свалите от котлона, към единия крем прибавете начупения бял шоколад. Разбъркайте, докато се стопи напълно. Покрийте го с фолио за свежо съхранение плътно по повърхността и го оставете да изстине напълно. По същия начин покрийте и другия крем и също го оставете да изстине.


В голяма купа разбийте мекото масло, докато стане много гладко и изсветлее. Към разбитото маслото започнете да прибавяте от охладения пудинг с бял шоколад лъжица по лъжица, като не спирате да разбивате с миксера. Накрая разбийте студената сметаната с пудрата захар на пухкав средно-твърд крем и прибавете и нея към крема с масло.

3

За еклерите

В малка касерола смесете млякото, водата, солта и захарта. Затоплете на средно-висока температура и прибавете маслото нарязано на кубчета. Разбъркайте, докато маслото се стопи. Махнете от огъня и прибавете брашното наведнъж. Разбъркайте енергично с  дървена лъжица и върнете на котлона. Бъркайте тестото около 3-4 минути, докато започне да остава тънък филм по дъното и стените на касеролата.
 
След това, махнете от огъня и преместете тестото в голяма купа и го оставете да се охлади за 5 минути. Прибавете яйцата на 4-5 пъти към тестото, като разбърквате енергично след всяко добавяне, докато яйцата се поемат напълно от сместа.


Готовото тесто, напълнете в сладкарски пош с широк, кръгъл накрайник.


Включете фурната да загрява на 200⁰С.
 
Постелете хартия за печене върху две големи тави и шприцовайте тестото на малки кръгчета.  За този размер торта, ви трябват малки еклерчета, така че контролирайте шприцованото тесто, като имате предвид, че ще увеличи обема си при печенето.
 
Поставете тавата в предварително загрятата фурна и печете 10-12 минути на 200⁰С. След това, намалете фурната на 170⁰С и открехнете фурната 1 сантиметър за 5-7 секунди. Така еклерчетата няма да избухнат неконтролирано,  това се случва от насъбралата се пара във фурната, която излиза при открехването.

Готовите еклери, оставете да са охладят напълно, преди да ги напълните с крем. 
Другия крем, който е изстинал поставете в найлонов пош и напълнете с него еклерите. Приберете ги в хладилник за няколко часа. 

4

Сглобяване

Сварете захарен сироп от 1 чаена чаша вода и ½ чаена чаша захар. Оставете сиропа да изстине напълно, преди да го използвате.

Отделете няколко еклери за украса. Разрежете блата на две еднакви платки. Поставете първата част върху чиния за торта. Отстрани на блата, фиксирайте ринг за оформяне на торти и отвътре поставете ацетатно фолио.


Напоете блата с няколко лъжици захарен сироп. Поставете от масления пудингов крем около 3-4 сантиметра дебелина, отгоре наредете плътно еклерчета. Прибавете отново от крема и заравнете. Поставете втората част от блата и притиснете леко. Напоете със захарен сироп и поставете отново от крема. Заравнете и приберете в хладилника за една нощ.
Когато тортата е стегнала, премахнете ринга и фолиото внимателно.
 

5

Украса

Разбийте 40 грама маскарпоне с 30 милилитра сладкарска сметана и шприцовайте на 8 места равномерно. Поставете еклерчета върху крема. Поръсете с ядки и Дулче де Лече, ако ви харесва идеята.
 
Можете да потопите всяко еклерче в карамел преди да ги наредите върху тортата.