Flag

Еклери с цветен крем

15 кифлички (/сладки)
Средно ниво на сложност
60
Да разнообразим класическите еклери с розов пудинг крем, бял шоколад и меренг
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За пареното тесто
125 млпрясно мляко
125 млвода
115 гкраве масло
50 гзахар
145 гпшенично брашно
4 бр.яйца
2 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
За крема
1 пак.Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад
380 млпрясно мляко
80 гзахар
2 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
5 - 6 ч.л.Червена хранителна боя (течна)
100 млсладкарска сметана (за разбиване)
За глазурата
100 гбял шоколад (сладкарски, на капки или обикновен)
30 млсладкарска сметана
3 - 4 ч.л.Червена хранителна боя (течна)
За меренга и декориране
2 бр.белтъка
120 гзахар
5 мллайм (сок - около 1/2 ч.л.)
100 гмалини (или друг горски плод)
10 малкомента (листенца)
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - Червена хранителна боя (течна)
Picture - Червена хранителна боя (течна)
1

Приготвяне на тестото

В купа пресейте брашното и оставете настрана. Изсипете млякото, водата, захарта и маслото в касерола с дебело дъно. Сложете касеролата на котлона на умерен огън, докато захарта се разтопи. Когато сместа кипне, свалете от огъня и изсипете цялото количество брашно.

Започнете да бъркате енергично с дървена бъркалка. Върнете на умерен огън, добавете ваниловата есенция и бъркайте около 2 минути, докато цялата течност се изпари. Ще познаете, че пареното тесто е готово, когато по дъното на касеролата се оформи тънък слой тесто.

Преместете тестото в друг съд и разбъркайте на най-ниска скорост с миксер, за да спадне температурата. Счупете всички яйца в купичка и разбъркайте с вилица. След като температурата на тестото е паднала, добавете разбитите яйца на 3-4 пъти, като разбивате на ниска/средна степен с миксера. След всяко добавяне на яйца, сместа ще се "разпада", но след това отново ще се съедини в едно тесто.

Тогава е ред да изсипете следващата част от яйцата. Загрейте фурната на 200 ℃ и си пригответе тава за печене, като покриете дъното с пекарска хартия. Подгответе и пош с кръгъл накрайник с диаметър около 2 см. Оформете еклерите с дължина около 9-10 см и на разстояние около 2 см един от друг, защото ще се надуят по време на печенето.

Печете за 15 минути на 200 ℃, а след това намалете фурната на 170 ℃ и печете още 15 минути. НЕ отваряйте вратичката на фурната, за да не излезе парата! Еклерите ще загубят обема си! След като са изпечени, оставете върху кухненска решетка да изстинат напълно.

2

Приготвяне на крема

Изсипете млякото, пудинг крема, захарта и ваниловата есенция в касерола и сложете на котлона на среден огън. Бъркайте непрекъснато с телена бъркалка до сгъстяване. Свалете от огъня и изсипете червената сладкарска боя. Разбъркайте до получаване на равномерен цвят.

Преместете в купа и оставете да изстине напълно. Разбийте сметаната до твърди връхчета. Прибавете към нея 1/2 от пудинг сместа и разбийте на висока скорост до пухкав и мек крем. С помощта на пош, напълнете еклерите.

3

Приготвяне на шоколадовата глазура

За глазурата има два начина на приготвяне:

Начин 1: Сложете белия шоколад и сметаната в купа и затоплете на микровълновата печка за 30 секунди. След това разбъркайте добре до разтопяване на шоколада и получаване на хомогенна смес. Ако шоколадът не се разтапя, това означава, че сметаната не е достатъчно гореща. Сложете в микровълновата фурна за още около 10 секунди и отново разбъркайте. Добавете сладкарската боя и бъркайте до равномерен цвят. Оставете настрана за 10 минути, за да стегне шоколадът и да не е прекалено горещ, когато потопите еклерите.

Начин 2: Изсипете шоколада в купичка. Затоплете сметаната на котлона до кипване и залейте шоколада. Изчакайте около минута, а след това енергично разбъркайте. Добавете сладкарската боя и разбъркайте до равномерен цвят. Оставете настрана за близо 10 минути, за да стегне шоколадът и да не е прекалено горещ, когато потопите еклерите.

Потопете всеки еклер от горната страна и оставете върху пекарска хартия, за да стегне шоколадът. Ако шоколадът се стича надолу, това означава, че сместа е още много топла. Изчакайте още няколко минути да изстине.

4

Приготвяне на меренга

В идеално чиста купа разбийте белтъците със сока от лайм до твърди връхчета. Добавете захарта на части при непрекъснато бъркане. Трябва да получите стегната и лъскава смес. Използвайки пош, декорирайте еклерите и обгорете с горелка, като внимавате да не нагорещявате шоколада.

Декорирайте готовите еклери със свежи листенца мента и пресни малини.

5

Последвайте Елица Сърбева и нейния блог Cake and Pancake за още апетитни рецепти.