Еклери с цветен крем

Да разнообразим класическите еклери с розов пудинг крем, бял шоколад и меренг

15 кифлички (/сладки)

Необходим някакъв опит 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Еклери с цветен крем

За пареното тесто:

125 мл прясно мляко
125 мл вода
115 г краве масло
50 г захар
145 г пшенично брашно
4 бр. яйца
2 ч.л. Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml

За крема:

1 пак. Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад
380 мл прясно мляко
80 г захар
2 ч.л. Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml
5 - 6 ч.л. Червена хранителна боя (течна) 30 ml
100 мл сладкарска сметана (за разбиване)

За глазурата:

100 г бял шоколад (сладкарски, на капки или обикновен)
30 мл сладкарска сметана
3 - 4 ч.л. Червена хранителна боя (течна) 30 ml

За меренга и декориране:

2 бр. белтъка
120 г захар
5 мл лайм (сок - около 1/2 ч.л.)
100 г малини (или друг горски плод)
10 малко мента (листенца)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне на тестото

В купа пресейте брашното и оставете настрана. Изсипете млякото, водата, захарта и маслото в касерола с дебело дъно. Сложете касеролата на котлона на умерен огън, докато захарта се разтопи. Когато сместа кипне, свалете от огъня и изсипете цялото количество брашно.

Започнете да бъркате енергично с дървена бъркалка. Върнете на умерен огън, добавете ваниловия екстракт и бъркайте около 2 минути, докато цялата течност се изпари. Ще познаете, че пареното тесто е готово, когато по дъното на касеролата се оформи тънък слой тесто.

Преместете тестото в друг съд и разбъркайте на най-ниска скорост с миксер, за да спадне температурата. Счупете всички яйца в купичка и разбъркайте с вилица. След като температурата на тестото е паднала, добавете разбитите яйца на 3-4 пъти, като разбивате на ниска/средна степен с миксера. След всяко добавяне на яйца, сместа ще се "разпада", но след това отново ще се съедини в едно тесто.

Тогава е ред да изсипете следващата част от яйцата. Загрейте фурната на 200 ℃ и си пригответе тава за печене, като покриете дъното с пекарска хартия. Подгответе и пош с кръгъл накрайник с диаметър около 2 см. Оформете еклерите с дължина около 9-10 см и на разстояние около 2 см един от друг, защото ще се надуят по време на печенето.

Печете за 15 минути на 200 ℃, а след това намалете фурната на 170 ℃ и печете още 15 минути. НЕ отваряйте вратичката на фурната, за да не излезе парата! Еклерите ще загубят обема си! След като са изпечени, оставете върху кухненска решетка да изстинат напълно.

2

Приготвяне на крема

Изсипете млякото, пудинг крема, захарта и ваниловия екстракт в касерола и сложете на котлона на среден огън. Бъркайте непрекъснато с телена бъркалка до сгъстяване. Свалете от огъня и изсипете червената сладкарска боя. Разбъркайте до получаване на равномерен цвят.

Преместете в купа и оставете да изстине напълно. Разбийте сметаната до твърди връхчета. Прибавете към нея 1/2 от пудинг сместа и разбийте на висока скорост до пухкав и мек крем. С помощта на пош, напълнете еклерите.

3

Приготвяне на шоколадовата глазура

За глазурата има два начина на приготвяне:

Начин 1: Сложете белия шоколад и сметаната в купа и затоплете на микровълновата печка за 30 секунди. След това разбъркайте добре до разтопяване на шоколада и получаване на хомогенна смес. Ако шоколадът не се разтапя, това означава, че сметаната не е достатъчно гореща. Сложете в микровълновата фурна за още около 10 секунди и отново разбъркайте. Добавете сладкарската боя и бъркайте до равномерен цвят. Оставете настрана за 10 минути, за да стегне шоколадът и да не е прекалено горещ, когато потопите еклерите.

Начин 2: Изсипете шоколада в купичка. Затоплете сметаната на котлона до кипване и залейте шоколада. Изчакайте около минута, а след това енергично разбъркайте. Добавете сладкарската боя и разбъркайте до равномерен цвят. Оставете настрана за близо 10 минути, за да стегне шоколадът и да не е прекалено горещ, когато потопите еклерите.

Потопете всеки еклер от горната страна и оставете върху пекарска хартия, за да стегне шоколадът. Ако шоколадът се стича надолу, това означава, че сместа е още много топла. Изчакайте още няколко минути да изстине.

4

Приготвяне на меренга

В идеално чиста купа разбийте белтъците със сока от лайм до твърди връхчета. Добавете захарта на части при непрекъснато бъркане. Трябва да получите стегната и лъскава смес. Използвайки пош, декорирайте еклерите и обгорете с горелка, като внимавате да не нагорещявате шоколада.

Декорирайте готовите еклери със свежи листенца мента и пресни малини.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: