Flag

Десертен крем „Класа”

about 6 порции (/дози)
Леснa
40
Класическа комбинация от ванилия, бадеми и ягоди
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
40 гзахар
500 млпрясно мляко
200 гсметана за разбиване
Бадеми
40 гзахар
50 гбадеми смлени
Допълнително
500 гягоди (пресни или замразени)
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
3 с.л.плодов сок (портокалов)
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
1

Приготвяне

Пригответе пудинга според указанието на опаковката и го покрийте с домакинско фолио, за да не образува коричка. Оставете го да се охлади.


В тиган с незалепващо покритие без мазнина карамелизирайте бадемите със захарта като разбърквате непрекъснато. Оставете бадемите да изстинат върху хартия за печене.

2

Почистете и измийте ягодите. Оставете 3 ягоди за украса на края. Останалите ягоди нарежете на малки парченца и ги объркайте с портокаловия сок и ванилената захар. Разделете ягодите в чашите. Разбийте сметаната на твърд сняг. Разбъркайте изстудения пудинг с миксер на пухкав крем и разбъркайте със разбитата сметана. Разпределете крема върху ягодите и оставете да се охлади.

3

Украсете с карамелизираните бадеми и ягоди.