“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Червена ряпа с хрян

Оригинална туршия с богат вкус на хрян

about 6 - 7 буркана ((700 мл))

Easy 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Червена ряпа с хрян

Продукти:

2 кг ряпа
2,5 л. вода
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker
6 с.л. хрян
500 мл вода
400 мл оцет (винен)
4 с.л. захар (кристална)
2 ч.л. сол
0,5 ч.л. карамфил (3 цвята)
1,5 ч.л. пипер (смлян черен)
1 с.л. кимион
2 бр. лук (нарязани на ситно глави или чесън )
1 пак. консервант Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте червената ряпа и я варете около 35 мин. в 2,5 I вода с разтворена в нея лимонена киселина. Обелете изстиналата ряпа и я нарежете на дребно или я настържете. Към нея добавете настъргания хрян и разбъркайте добре.

Смесете водата с винения оцет, солта, захарта, карамфила, черния пипер, кимиона и лука/чесъна и варете около 5 мин., след което добавете пакетчето консервант.

Разбъркайте добре получената марината с ряпата, напълнете бурканите и ги затворете добре. Подредете ги в тава с около 3 cm и ги стерилизирайте за около 40-50 минути в предварително загрята на 95°C фурна.