Flag

Червена ряпа с хрян

about 6 - 7 буркана ((700 мл))
Леснa
20
Оригинална туршия с богат вкус на хрян
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Пригответе туршията вместо с консервант Dr. Oetker с Пикант фикс сладко-кисела Dr. Oetker или Пикант фикс люта Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
2 кгряпа
2,5 лвода
1 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
6 с.л.хрян
500 млвода
400 млоцет (винен)
4 с.л.захар (кристална)
2 ч.л.сол
0,5 ч.л.карамфил (3 цвята)
1,5 ч.л.пипер (смлян черен)
1 с.л.кимион
2 бр.лук (нарязани на ситно глави или чесън )
1 пак.консервант Dr.Oetker
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - консервант Dr.Oetker
1

Приготвяне

Измийте червената ряпа и я варете около 35 мин. в 2,5 I вода с разтворена в нея лимонена киселина. Обелете изстиналата ряпа и я нарежете на дребно или я настържете. Към нея добавете настъргания хрян и разбъркайте добре.


Смесете водата с винения оцет, солта, захарта, карамфила, черния пипер, кимиона и лука/чесъна и варете около 5 мин., след което добавете пакетчето консервант.


Разбъркайте добре получената марината с ряпата, напълнете бурканите и ги затворете добре. Подредете ги в тава с около 3 cm и ги стерилизирайте за около 40-50 минути в предварително загрята на 95°C фурна.

Съвет за рецептата

  • Пригответе туршията вместо с консервант Dr. Oetker с Пикант фикс сладко-кисела Dr. Oetker или Пикант фикс люта Dr. Oetker.