“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Бяла торта Шварцвалд

Ванилови блатове и шоколадов крем

12 парчета (/парченца)

Medium 90 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Бяла торта Шварцвалд

За блата:

форма за торта
150 г брашно
30 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
1 щипка сол 1/4 ч.л.
150 г масло на стайна температура
160 г захар
3 бр. яйца
1 ампула есенция ром Dr.Oetker
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
4 с.л. бадеми и/или орехи, кокосово брашно
300 г череши почистени от костилките (запазете няколко цели за украса)

За крема:

1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта с шоколад
700 мл прясно мляко
200 мл сладкарска сметана студена
130 г захар

За украса:

100 г тъмен шоколад
200 мл сладкарска сметана студена

preparation

Приготвяне

1

За блата

Загрейте фурната на 180°С на горен и долен нагревател. Подгответе 20-22 см форма за торта с ринг, като намажете стените с масло, а дъното покриете с хартия за печене.
 
Смесете в купа брашното, нишестето, бакпулвера и солта и разбъркайте. Разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно и продължете да разбивате, докато сместа увеличи обема си. Добавете есенцията ром, бурбонската ванилова захар и смлените бадеми, разбъркайте. Добавете смесените сухи съставки и разбъркайте с шпатула.
 
Разпределете сместа в подготвената форма и загладете повърхността. Печете в средата на фурната около 35-40 мин, като проверите за готовност с дървено шишче. Оставете блата да се охлади за пет минуту във формата, след което извадете внимателно и охладете напълно върху решетка. След като блатът изстине, разрежете хоризонтално на две части. 

2

За крема

Пригответе крема според указанието, но със 700 мл мляко. Охладете леко. През това време разбийте сметаната и я добавете към крема, като внимателно разбърквате с шпатула. 

3

Сглобяване

Поставете първия блат върху чиния, а около него - ринг за торта. Сложете половината от крема и подредете отгоре нарязани на половинки череши. Поставете втория блат и покрийте с останалия крем. Охладете за минимум 4 часа. 

4

Украса

Преди да сервирате разтопете шоколада на водна баня и оставете да се охлади. Разбийте студената сметана и внимателно добавете към нея разтопения шоколад, като бъркате с шпатула. Освободете тортата от ринга и я покрийте отстрани и отгоре с шоколадовата сметана. Завършете с украса с цели череши.