за рецептата Бяла торта Шварцвалд
форма за торта |
150 г | брашно |
30 г | Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker |
1 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
1 щипка | сол 1/4 ч.л. |
150 г | краве масло на стайна температура |
160 г | захар |
3 бр. | яйца |
1 ампула | есенция ром Dr.Oetker |
1 пак. | бурбонска ванилова захар Dr.Oetker |
4 с.л. | бадеми и/или орехи, кокосово брашно |
300 г | череши почистени от костилките (запазете няколко цели за украса) |
1 пак. | Специален пудинг за бисквитена торта с шоколад |
700 мл | прясно мляко |
200 мл | сладкарска сметана студена |
130 г | захар |
100 г | тъмен шоколад |
200 мл | сладкарска сметана студена |
Загрейте фурната на 180°С на горен и долен нагревател. Подгответе 20-22 см форма за торта с ринг, като намажете стените с масло, а дъното покриете с хартия за печене.
Смесете в купа брашното, нишестето, бакпулвера и солта и разбъркайте. Разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно и продължете да разбивате, докато сместа увеличи обема си. Добавете есенцията ром, бурбонската ванилова захар и смлените бадеми, разбъркайте. Добавете смесените сухи съставки и разбъркайте с шпатула.
Разпределете сместа в подготвената форма и загладете повърхността. Печете в средата на фурната около 35-40 мин, като проверите за готовност с дървено шишче. Оставете блата да се охлади за пет минуту във формата, след което извадете внимателно и охладете напълно върху решетка. След като блатът изстине, разрежете хоризонтално на две части.
Пригответе крема според указанието, но със 700 мл мляко. Охладете леко. През това време разбийте сметаната и я добавете към крема, като внимателно разбърквате с шпатула.
Поставете първия блат върху чиния, а около него - ринг за торта. Сложете половината от крема и подредете отгоре нарязани на половинки череши. Поставете втория блат и покрийте с останалия крем. Охладете за минимум 4 часа.
Преди да сервирате разтопете шоколада на водна баня и оставете да се охлади. Разбийте студената сметана и внимателно добавете към нея разтопения шоколад, като бъркате с шпатула. Освободете тортата от ринга и я покрийте отстрани и отгоре с шоколадовата сметана. Завършете с украса с цели череши.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: