“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Бързи соленки

За хрупакаво похапване през деня.

about 20 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Бързи соленки

Тесто:

250 г пшеничено брашно
2 г бакпулвер Dr.Oetker (на върха на ножа)
75 г масло
150 г сметана (заквасена)
0,5 ч.л. сол
1 с.л. къополу

За поръсване:

10 мл прясно мляко
50 г сирене (настъргано сирене)
10 г макови семена
10 г сусам
10 г слънчогледови семки
10 г тиквени семки
50 г шунка
10 г розмарин (накълцан)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Смесете брашното в купа с останалите продукти за тестото и бъркайте с миксера първо на най-ниска степен, а после на най-висока степен до получаването на гладко тесто. Върху набрашнена повърхност разточете правоъгълна кора с размери 40 x 30 cm и я напръскайте с мляко. Поръсете половината със сирене и покрийте с другата, притиснете и отново я разточете до същите размери. Изрежете по дължина ленти, широки около 2 cm. Напръскайте всяка лента с мляко, поръсете я с ядки, семена или кубчета шунка, притиснете ги и я завийте като шнур. Подредете готовите соленки в застлана с хартия за печене тава и печете на средната скара в предварително загрята фурна около 12 мин. на 220°C при горен и долен нагревал и на 200°C при горещ въздух.

Сервирайте соленките топли със сос.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация