Flag

Брауни трайфъли

4 порции (/дози)
Леснa
60
Невероятно изкушение в чаша с нежен шоколадов вкус, гарниран с лешници и шамфъстък
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За браунито
3 бр.яйца
50 гкакао премиум Dr.Oetker
80 гбрашно
80 гкраве масло (разтопено)
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
200 гкафява захар
За крема
1 пак.Крем Оле шоколад Dr.Oetker
400 млпрясно мляко
200 млсметана (течна и изстудена, с над 30% масленост)
1 с.л.пудра захар
За украса
30 глешници (смлян)
30 гшамфъстък (смлян)
Picture - какао премиум Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - Крем Оле шоколад Dr.Oetker
1

Приготвяне на браунито

Загрейте фурната до 180 ºС. Намазнете добре правоъгълна форма с приблизителни размери 23x20 см и я покрийте с лист хартия за печене. В купа смесете брашното с бакпулвера и разбъркайте. С тел разбийте разтопеното масло със захарта. Добавете яйцата и отново добре разбийте продуктите.

Прибавете внимателно какаото и след като се поеме, добавете и микса от брашното с бакпулвера. Изсипете сместа в намазнената форма и я загладете. Изпечете браунито за около 30 минути, или докато клечка, забодена в центъра, излезе суха. След като се охлади напълно, го нарежете на правоъгълни или квадратни хапки.

2

Приготвяне на крема

Пригответе крема Оле според инструкциите на опаковката. Разбийте студената сметана с пудрата захар, докато се сгъсти. В 4 чаши (с вместимост поне 300 мл) започнете да редувате: 3-4 брауни хапки, крем Оле и сметана.

Поръсете десерта с лешници и шамфъстък най-отгоре и между слоевете. Оставете трайфълите да се охладят поне 4 часа в хладилник, преди да ги сервирате.

3

Последвайте блога Dani's Cookings за още изкушаващи и разнообразни кулинарни рецепти.