“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Боровинкова торта с морковен дип

Плодова великденска торта

11 парчета (/парченца)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Боровинкова торта с морковен дип

Тесто:

350 г моркови
6 бр. белтъка (размер M)
6 бр. жълтъци (размер M)
160 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
3 г сол (щипка)
300 г бадеми (смлени)
80 г брашно
2 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

Маслен крем:

1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
40 г захар
500 мл прясно мляко
250 г масло
300 г боровинки

Украса:

75 г кувертюр тъмен
40 г масло
10 бр. мини шоколадови яйца

preparation

Приготвяне

1

Измийте, обелете и настържете фино морковите. Разбийте белтъците на твърд сняг. Разбийте и жълтъците на крем за 1 мин. на най-висока степен. Разбъркайте захарта и ванилената захар със солта към жълтъците за минута, след което разбивайте 2 мин. с миксер. Добавете настърганите моркови и бадеми. Разбъркайте в сместа и брашното и бакпулвера за кратко на ниска степен. Накрая добавете и разбитите белтъци внимателно с помощта на шпатула. Разпределете тестото във намаслената и покрита с хартия за печене форма за торта и загладете. Печете в долната половина на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух 60 мин.

След изпичане оставете за 10 мин във формата с ринг (Ø 22 cm), след което извадете блата върху хартия за печене върху метална решетка да се охлади напълно.

2

Маслен крем

 Пригответе пудинга според указанията на опаковката със захарта и млякото. Покрийте с фолио за свежо съхранение, за да не се образува коричка на повърхността и оставете да се охлади.

Разбийте маслото на крем с миксер и добавяйте към него лъжица по лъжица охладения пудинг, като внимавате двата крема трябва да са с еднаква стайна температура, в противен случай масленият крем ще се пресече.

Отлепете хартията за печене и разрежете хоризонтално блата на три. Поставете долния блат в тортена чиния и сложете ринг за торта около него. Намажете 3 с.л. от масления крем върху него. Почистете и подредете половината боровинки върху крема. Поставете втория блат отгоре и леко натиснете. Намажете и неговата повърхност с 3 с.л. от крема и разпределете останалите боровинки. Поставете и третия блат. Отстранете  тортения ринг. Намажете повърхността и страните на тортата с останалия маслен крем и оставете в хладилника за поне час.

3

Украсете

Разтопете маслото и кувертюра на водна баня и оставете да се охлади. С чаена лъжица разлейте получената глазура по ръба на тортата и оставете да се стече по страните. След това запълнете повърхността на тортата с останалата глазура. Украсете шоколадовите яйца.