Flag

Боровинкова торта с морковен дип

11 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Плодова великденска торта с нежен вкус на боровинки
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
350 гморкови
6 бр.белтъка (размер M)
6 бр.жълтъци (размер M)
160 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
3 гсол (щипка)
300 гбадеми (смлени)
80 гбрашно
2 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
Маслен крем
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
40 гзахар
500 млпрясно мляко
250 гкраве масло
300 гборовинки
Украса
75 гкувертюр тъмен
40 гкраве масло
10 бр.мини шоколадови яйца
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1

Измийте, обелете и настържете фино морковите. Разбийте белтъците на твърд сняг. Разбийте и жълтъците на крем за 1 мин. на най-висока степен. Разбъркайте захарта и ванилената захар със солта към жълтъците за минута, след което разбивайте 2 мин. с миксер. Добавете настърганите моркови и бадеми. Разбъркайте в сместа и брашното и бакпулвера за кратко на ниска степен. Накрая добавете и разбитите белтъци внимателно с помощта на шпатула. Разпределете тестото във намаслената и покрита с хартия за печене форма за торта и загладете. Печете в долната половина на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух 60 мин.


След изпичане оставете за 10 мин във формата с ринг (Ø 22 cm), след което извадете блата върху хартия за печене върху метална решетка да се охлади напълно.

2

Маслен крем

 Пригответе пудинга според указанията на опаковката със захарта и млякото. Покрийте с фолио за свежо съхранение, за да не се образува коричка на повърхността и оставете да се охлади.


Разбийте маслото на крем с миксер и добавяйте към него лъжица по лъжица охладения пудинг, като внимавате двата крема трябва да са с еднаква стайна температура, в противен случай масленият крем ще се пресече.


Отлепете хартията за печене и разрежете хоризонтално блата на три. Поставете долния блат в тортена чиния и сложете ринг за торта около него. Намажете 3 с.л. от масления крем върху него. Почистете и подредете половината боровинки върху крема. Поставете втория блат отгоре и леко натиснете. Намажете и неговата повърхност с 3 с.л. от крема и разпределете останалите боровинки. Поставете и третия блат. Отстранете  тортения ринг. Намажете повърхността и страните на тортата с останалия маслен крем и оставете в хладилника за поне час.

3

Украсете

Разтопете маслото и кувертюра на водна баня и оставете да се охлади. С чаена лъжица разлейте получената глазура по ръба на тортата и оставете да се стече по страните. След това запълнете повърхността на тортата с останалата глазура. Украсете шоколадовите яйца.