“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Бисквитена торта със Специален пудинг Dr. Oetker

Насладете се на всяка хапка от това кулинарно удоволствие с нежни ванилово-шоколадови нотки

about 10 - 15 порции (/дози)

Easy 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Бисквитена торта със Специален пудинг Dr. Oetker

Продукти:

200 г бисквити (1 пакет какаови)
200 г бисквити (1 пакет обикновени бели)
1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта с шоколад
1600 мл прясно мляко
140 г захар
100 г стафиди
70 г шоколадови капки
1 бр. есенция ром Dr.Oetker (1 ч.л.)
1 пак. шоко перли Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Започваме като накисваме стафидите в малко гореща вода, към която прибавяме 1 ч.л. от есенцията ром. Докато стафидите се накисват, приготвяме двата крема едновременно, но в два отделни съда на котлона.
 
Приготвяме ги спрямо описанието на пакетчето, но всеки с 700 мл мляко и  по 70 г захар за пакет пудинг, отделно ще ни трябват 200 мл мляко за овалване на бисквитите.

2

След като кремовете са готови, а стафидите набъбнали, започваме със сглобяването на тортата. Избираме подходящ съд за реденето на тортата. Започваме с пласт шоколадови бисквити, като всяка топваме съвсем за малко в останалото ни прясно мляко. Отгоре разпределяме част от ваниловия крем и поръсваме с "пияните" стафиди.
 
Започваме да редим втория ред с белите бисквити, които също топваме в мляко. Върху тях слагаме от шоколадовия крем и поръсваме с шоколадови капки (или заменете с нарязан на ситно шоколад по желание). Слагаме отново шоколадови бисквити (пак потопени в мляко) и добавяме още от ваниловия крем. Отгоре украсяваме с останалите ни шоколад, стафиди, захарна декорация и шоколадов крем.

3

Оставяме тортата напълно да изстине (мин. 4 часа в хладилник) и я сервираме на топки с помощта на лъжица за сладолед. Загребвайки от всички пластове, оформяме вкусни и ароматни порции с мраморни цветове, които преливат, а вкусът им е неописуем.

4

Последвайте Люси Евтимова от блога Lussi's World of Artcraft.