Flag

Бирени хлебчета с чоризо или сирена

25 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Хлебче смесица от вкусове за всеки ден
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Може да замените сирената с Бри или Едам.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
500 гпшенично брашно
1 пак.суха мая Dr.Oetker
1 ч.л.сол
50 гкраве масло
1 с.л.зехтин
330 млсветла бира
Първи пълнеж
50 гсушени сини сливи без костилка
200 говче сирене или фета
80 гшунка Серано на филии
Втори пълнеж
125 гсалам Чоризо
200 гсирене Бергкезе (твърдо, добре узряло, ароматно жълто сирене)
1

Тесто

Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и бирата, като оставите 3 с.л, за намазване. Разбийте с миксер и куки за тесто за кратко на ниска, след това за 5 мин на висока степен до получаването на гладко тесто. Оставете го покрито с кърпа да втаса на топло.

2

Първи пълнеж

За първия пълнеж нарежете сушените сливи и овчето сирене на малки парчета. За втория пълнеж нарежете салама на ситно, настържете сиренето и ги смесете.

3

Втори пълнеж

Върху набрашнена повърхност размесете втасалото тесто и разделете на две. Разточете всяка от двете половини на квадратна кора с размер 30х30 см (фиг. 1). Поръсете едната кора със ситно нарязаните шунка, сушени сливи и сирене, а другата – със салама и сиренето Бергкезе като оставите по 1 см от ръба на корите непокрит. Навийте всяка кора на стегнато руло и поставете върху застлана с хартия за печене тава. С нож направете напречни прорези с дълбочина 3 см и намажете с бира (фиг. 2). Оставете хлебчетата отново да втасат за около 20 мин.

4

Печете 30 мин в долната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C. Сервирайте топли.

Съвет за рецептата

  • Може да замените сирената с Бри или Едам.