Безглутенови тарталети с кайсиев конфитюр и меренг

Рецепта от блог Вкусно с Бети http://vkusnosbety.blogspot.com/

about 8 порции (/дози)

Необходим някакъв опит 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Безглутенови тарталети с кайсиев конфитюр и меренг

За конфитюра:

about 850 г кайсии
about 150 мл прясно изцеден портокалов сок
about 1 пак. Гелфикс Супер 3:1 Dr.Oetker
about 350 г захар (светла, тръстикова )
about 4 - 5 с.л. лимонов сок (от един лимон)
1 с.л. лавандулови цветчета

За тарталетите:

120 г брашно от елда
100 г бадеми (смлени)
0,25 ч.л. сол (1/4)
40 мл кленов сироп
60 г кокосово масло

За крема:

400 мл кокосово мляко (студено, с висока масленост)
1 пак. Крем Оле ванилия Dr.Oetker

За меренг:

90 мл вода от сварен нахут (аква фаба)
80 г захар (светла, тръстикова)
1 щипка лимонена киселина Dr.Oetker (1/8 ч.л.)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне на конфитюра

Измийте и почистете кайсиите. Всяка половинка от кайсиите се нарязва надлъжно на 3-4 парчета и след това на кубчета. Поставете в тенджера. Добавете портокаловия и лимоновия сок.


Съдържанието на пакетчето Gelfix Super 3:1  се разбърква с 2 с.л. от отмерената захар. Поръсва се над плодовете и се разбърква добре. 


При постоянно разбъркване сместа се оставя да заври и се добавя останалата захар. Бъркането и варенето продължава още 3 минути. Добавят се лавандуловите цветчета и се разбърква. По желание може да отстраните пяната.


Конфитюрът още горещ се разсипва в подготвените бурканчета. Затварят се и веднага се обръщат с капачката надолу. Стоят 5-10 минути и се обръщат.

2

Тарталетите

В купа объркваме с вилица сухите съставки. Добавяме течните съставки и отново разбъркваме до равномерно овлажняване на сместа и образуване на трохи.


С пръсти разпределяме сместа равномерно във формичките за тарталети. Поставяме в хладилник за 30-40 минути или във фризер за 15 минути да се стегнат. През това време включваме фурната да се загрее на 180 С.


Поставете всички форми в тава. Така ще ги извадите по-лесно. Печете тарталетите около 15-20 минути.


Извадете от фурната и оставете да се охладят, докато стане възможно да ги докосвате с ръка. Внимателно извадете изпечените тарталети от формите и оставете на решетка за окончателно охлаждане. Ако няма да ги пълните същия ден приберете в кутия.

3

Ваниловия крем

В дълбока купа се поставя кокосовото мляко и Крем Оле. Разбива се отначало на бавни обороти, после на бързи около 3 мин, докато се получи гъст крем. Поставете крема в пош с кръгъл накрайник.

4

Белтъчна глазура

В дълбока купа се поставя нахутената вода, добавя се лимонената киселина и разбиването започва. Разбивайте, докато започнат да се оформят меки върхове. Добавете захарта и разбивайте докато сместа стане гладка и лъскава и оформя твърди върхове. Поставете сместа в пош с кръгъл накрайник.

5

Сглобяване (вариант 1)

Поставете на дъното на тарталетите кайсиев конфитюр, шприцовайте ванилов крем, най-отгоре шприцовайте белтъчна глазура все еднно оформяте пчелно кошерче.


Включете горелката за крем брюле и леко запечете белтъчната глазура.
 

6

Сглобяване (вариант 2)

Поставете на дъното на тарталетите ванилов крем. Върху него разпределете около 1 с.л. конфитюр и над него шприцовайте белтъчна глазура със същия кръгъл накрайник или с по-малък.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: