“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Безглутенови тарталети с кайсиев конфитюр и меренг

Рецепта от блог Вкусно с Бети http://vkusnosbety.blogspot.com/

about 8 порции (/дози)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Безглутенови тарталети с кайсиев конфитюр и меренг

За конфитюра:

about 850 г кайсии
about 150 мл прясно изцеден портокалов сок
about 1 пак. Гелфикс Супер 3:1 Dr.Oetker
about 350 г захар (светла, тръстикова )
about 4 - 5 с.л. лимонов сок (от един лимон)
1 с.л. лавандулови цветчета

За тарталетите:

120 г брашно от елда
100 г бадеми (смлени)
0,25 ч.л. сол (1/4)
40 мл кленов сироп
60 г кокосово масло

За крема:

400 мл кокосово мляко (студено, с висока масленост)
1 пак. Крем Оле ванилия Dr.Oetker

За меренг:

90 мл вода от сварен нахут (аква фаба)
80 г захар (светла, тръстикова)
1 щипка лимонена киселина Dr.Oetker (1/8 ч.л.)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне на конфитюра

Измийте и почистете кайсиите. Всяка половинка от кайсиите се нарязва надлъжно на 3-4 парчета и след това на кубчета. Поставете в тенджера. Добавете портокаловия и лимоновия сок.


Съдържанието на пакетчето Gelfix Super 3:1  се разбърква с 2 с.л. от отмерената захар. Поръсва се над плодовете и се разбърква добре. 


При постоянно разбъркване сместа се оставя да заври и се добавя останалата захар. Бъркането и варенето продължава още 3 минути. Добавят се лавандуловите цветчета и се разбърква. По желание може да отстраните пяната.


Конфитюрът още горещ се разсипва в подготвените бурканчета. Затварят се и веднага се обръщат с капачката надолу. Стоят 5-10 минути и се обръщат.

2

Тарталетите

В купа объркваме с вилица сухите съставки. Добавяме течните съставки и отново разбъркваме до равномерно овлажняване на сместа и образуване на трохи.


С пръсти разпределяме сместа равномерно във формичките за тарталети. Поставяме в хладилник за 30-40 минути или във фризер за 15 минути да се стегнат. През това време включваме фурната да се загрее на 180 С.


Поставете всички форми в тава. Така ще ги извадите по-лесно. Печете тарталетите около 15-20 минути.


Извадете от фурната и оставете да се охладят, докато стане възможно да ги докосвате с ръка. Внимателно извадете изпечените тарталети от формите и оставете на решетка за окончателно охлаждане. Ако няма да ги пълните същия ден приберете в кутия.

3

Ваниловия крем

В дълбока купа се поставя кокосовото мляко и Крем Оле. Разбива се отначало на бавни обороти, после на бързи около 3 мин, докато се получи гъст крем. Поставете крема в пош с кръгъл накрайник.

4

Белтъчна глазура

В дълбока купа се поставя нахутената вода, добавя се лимонената киселина и разбиването започва. Разбивайте, докато започнат да се оформят меки върхове. Добавете захарта и разбивайте докато сместа стане гладка и лъскава и оформя твърди върхове. Поставете сместа в пош с кръгъл накрайник.

5

Сглобяване (вариант 1)

Поставете на дъното на тарталетите кайсиев конфитюр, шприцовайте ванилов крем, най-отгоре шприцовайте белтъчна глазура все еднно оформяте пчелно кошерче.


Включете горелката за крем брюле и леко запечете белтъчната глазура.
 

6

Сглобяване (вариант 2)

Поставете на дъното на тарталетите ванилов крем. Върху него разпределете около 1 с.л. конфитюр и над него шприцовайте белтъчна глазура със същия кръгъл накрайник или с по-малък.