Flag

Бейби мъфини със сирене

about 24 парчета (/парченца)
Леснa
40
Идеален вариант за следобедна закуска
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
20 глук (2 стръка пресен лук)
100 гсирене (саламурено)
250 гпшенично брашно
2,5 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
100 гсметана заквасена
4 с.л.зехтин
1 бр.яйца
100 млвода
1 ч.л.сол
Пълнеж
0,5 бр.чушки (червена)
100 гсирене (саламурено)
50 гсметана (заквасена)
100 гсирене крема
5 гсол
5 гпипер (прясно смлян черен пипер )
5 гпипер (сладък червен пипер)
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
1

Пълнеж

1/2 червена чушка100 g саламурено сирене 50 g заквасена сметана 100 g сирене кремасолпрясно смлян черен пипер сладък червен пипер Смесете брашното и бакпулвера, пресейте ги в купа, добавете останалите продукти и бъркайте с миксера първо на най-ниската, а после на най-високата степен до получаване на гладко тесто. Към получената смес добавете измития и нарязан на фини кръгчета пресен лук и наситненото сирене. С чаени лъжички разпределете сместа равномерно в намазнени и набрашнени мини формички за мъфини. Печете в долната част на предварително загрята фурна около 25 мин. на 180°C на горен и долен нагревател или на 160°C на горещ въздух.


10 мин. след изпичането извадете мъфините от формите и ги оставете да изстинат окончателно върху метална скара.


Натрошете сиренето и разбъркайте в купа заедно със сметаната, сиренето крема, измитата и нарязана на кубчета чушка и овкусете с пипер. Отрежете върха на мъфина, напълнете получения отвор с пълнежа и внимателно го сглобете обратно. По желание поръсете с червен пипер.