“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Бадемов крем-сладкиш с вишни

Сладка комбинация от бадеми, крем и вишни

about 5 - 10 парчета (/парченца)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Бадемов крем-сладкиш с вишни

Маслено тесто:

300 г пшеничено брашно
4 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
100 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
125 г извара фина
100 мл прясно мляко
100 мл олио (слънчогледово)

Пълнеж:

1 кг вишни
2 пак. Oригинален пудинг шоколад Dr.Oetker
100 г захар
500 мл прясно мляко
200 г сметана

Бадемова поръска (щройсел):

100 г пшеничено брашно
100 г бадеми смлени
100 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
100 г масло

preparation

Приготвяне

1

Пълнеж

Измийте и обезкостете вишните. Пригответе заедно двете пакетчета пудинг според указанията на опаковката, но с 500 мл мляко и 200 г сметана и 100 г захар. Оставете получения крем да се охлади като разбърквате от време на време.

2

Маслено тесто

Пресейте брашното и бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбъркайте с миксер първо на най-ниската, а после на най-високата степен до получаването на гладко тесто. (Не бъркайте прекалено дълго, защото тестото ще започне да лепне!) Разстелете тестото в застлана с хартия за печене тава с размери 40 х 30 см. Разпределете охладения пудинг върху тестото и наредете вишните отгоре.

3

Бадемова поръска (щройсел)

Пресейте брашното в купа и го разбъркайте с бадемите, захарта и ванилената захар. Добавете маслото и разбийте всичко с миксер. Поръсете сладкиша с получената бадемова поръска и печете 30 мин в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация