“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Ароматни коледни сладки

Сладки с ром и лимон

60 сладки (/бисквитки)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ароматни коледни сладки

Маслено тесто с лимон:

200 г пшеничено брашно
75 г пудра захар
1 пак. захар с лимон Dr.Oetker
3 г сол (щипка)
2 бр. жълтъци
150 г масло
100 г лешници (смлени)

Маслено тесто с ром:

200 г пшеничено брашно
75 г пудра захар
1 пак. Захар с аромат ром Dr.Oetker
3 г сол (щипка)
2 бр. жълтъци
150 г масло
100 г лешници (смлени)

Пълнеж:

10 с.л. желе (касис)
10 с.л. желе (кайсиево)

preparation

Приготвяне

1

Маслено тесто с лимон

В купа смесете всички продукти и разбийте с миксер първо на ниската степен за кратко, а след това на високата до получаването на гладко тесто.

Сложете тестото в домакинско фолио и го оставете за час в хладилника.

2

Маслено тесто с ром

В купа смесете всички продукти и разбийте с миксер първо на ниската степен за кратко, а след това на високата до получаването на гладко тесто.

Сложете тестото в домакинско фолио и го оставете за час в хладилника.

3

Оформете всяко тесто на 3 рула с дължина 20 см и нарежете всяко руло на 30 равни части. Оформете всяко резенче на топка. Наредете топчетата в предварително застлана тава за печене на разстояние едно от друго. С помощта на дървена лъжица оформете дупка в средата на всяко топче. Ако лъжицата се лепи по тестото я потопете в брашно.

Напълнете в полиетиленово пликче желето от касис. Отрежете едното ъгълче и напълнете до половината ромовите сладки. Напълнете в полиетиленово пликче кайсиевото желе. Отрежете едното ъгълче и напълнете до половината лимоновите сладки.

Печете сладките в средата в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около10- 12 мин.

Издърпайте изпечените сладки заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация