Пудингът е любим десерт на почти всяко семейство, но знаем, че понякога приготвянето му може да не е толкова лесно, колкото изглежда, а крайният резултат - не това, което сте очаквали. Най-честите проблеми са втечнен или загорял пудинг, дебела коричка или пък разпадне при опит за изваждане от формичката. Ако и вие поне веднъж сте се сблъсквали с някой тези проблеми, то сме сигурни, че след съветите, които ще откриете тук, приготвянето на любимия ви пудинг ще се превърне в детска игра, но по-важното е, че крайният резултат никога няма да ви разочарова.
Възможна причина за това е, че приготвите няколко пудинга с една и съща лъжица. Човешката слюнка съдържа ензима амилаза, който разгражда нишестето и води до втечняване на пудинга.
Тайната пудингът ви никога да не загаря се крие в тенджерата. За да оставите мириса на загоряло в миналото, трябва да изберете съд с дебело дъно, защото в противен случай при варене пудингът може да загори въпреки енергичното разбъркване.