Flag
Блог
Как да приготвите перфектния пудинг?

Пудингът е любим десерт на почти всяко семейство, но знаем, че понякога приготвянето му може да не е толкова лесно, колкото изглежда, а крайният резултат - не това, което сте очаквали. Най-честите проблеми са втечнен или загорял пудинг, дебела коричка или пък разпадне при опит за изваждане от формичката. Ако и вие поне веднъж сте се сблъсквали с някой тези проблеми, то сме сигурни, че след съветите, които ще откриете тук, приготвянето на любимия ви пудинг ще се превърне в детска игра, но по-важното е, че крайният резултат никога няма да ви разочарова.

Тайната е в правилното приготвяне

Стандартното количество мляко, необходимо за приготвяне на  един пакет пудинг на прах, е 500 мл мляко. За да постигнете перфектни резултати, следвайте указанията на опаковката и изсипете пудинга и захарта в купа, за да се смесят, а след това постепенно добавете 6 супени лъжици студено мляко. Останалото прясно мляко изсипете в малка тенджера и го свалете от котлона, след като заври. Към него добавете сместа от пудинга и захарта и разбъркайте с бъркалка. Върнете тенджерата на котлона и оставете пудинга да къкри на среден огън за 1 минута, като бъркате енергично, и voilà

Picture -

Picture -

Picture -

Забравете за коричката на пудинга!

За да предотвратите образуването на коричка върху току-що приготвения пудинг, го покрийте с домакинско фолио, докато е още топъл. Оставете фолиото, докато пудингът изстине напълно. Това обаче трябва да се избягва в случаите, когато искате да извадите пудинга от формичката. Защо? Покритият с фолио пудинг придобива по-мека консистенция и няма да успеете да го извадите.

 

Друг начин да предотвратите образуването на коричка е като поръсите повърхността на пудинга леко със захар.

Как да извадите пудинга от формичката?

За да можете лесно да извадите/обърнете пудинга, още горещ го разпределете в предварително изплакнати със студена вода формички. Колкото по-мокри са формичките, толкова по-лесно ще го направите, тъй като водата възпрепятства прекия контакт между пудинга и стената на съда. Най-подходящи са формички, които не се стесняват към върха. Когато пудингът стегне и образува коричка отгоре, можете внимателно да отделите ръба с остър нож. След това хванете формичката отстрани, опитайте с върха на пръстите, притискайки коричката да отделите ръба на пудинга от стените. След това просто поставете една чиния като капак върху формата, задръжте чинията и формичката заедно и обърнете и двете (пудингът трябва да е от горната страна - върху чинията). Последната стъпка е внимателното премахване на формичката.

Помощ! Пудингът не се сгъстява!

Възможна причина за това е, че приготвите няколко пудинга с една и съща лъжица. Човешката слюнка съдържа ензима амилаза, който разгражда нишестето и води до втечняване на пудинга.

Помощ! Загорял пудинг!

Тайната пудингът ви никога да не загаря се крие в тенджерата. За да оставите мириса на загоряло в миналото, трябва да изберете съд с дебело дъно, защото в противен случай при варене пудингът може да загори въпреки енергичното разбъркване.

Пудинг в микровълнова - възможно ли е?

Освен че е възможно, е и много лесно. За целта е подходящ Оригиналният пудинг Dr.Oetker. За приготвянето му отново трябва да се водите по указанията на опаковката - смесете пудинга на прах, захарта и 6 супени лъжици студено прясно мляко в съд, подходящ за микровълнова. Прибавете сместа към останалото мляко и разбъркайте енергично с бъркалка. Остава само да го изпечете на около 600 вата за 6-7 минути, като следвате инструкциите за употреба на вашата микровълновата фурна и разбърквате енергично с бъркалка на всеки 2 минути. Последната стъпка е сладичко да си го похапнете.

Последвайте Dr. Oetker