Разбийте маслото на крем в купа с миксер и добавете захарта, ваниловата захар и солта до получаване на хомогенна смес. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около половин минута. Пресейте брашното, бакпулвера и какаото и постепенно го разбъркате в сместа като редувате с прясното мляко. Накрая добавете настъргания шоколад. Разпределете сместа поравно във формите за мъфини. Печете в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 25 мин. След изпичане извадете мъфините от металната форма и оставете да изстинат.
Затоплете маслената глазура според указанието. Излейте в купа добавете маслото и разбъркайте добре. В случай, че кремът стане течен, го оставете за кратко в хладилника да стегне.
С помощта на нож отрежете тънко връхчетата на всички мъфини (фиг. 1) като капачета и ги начупете на трохи. Разбъркайте трохите в маслено-шоколадовата глазура. След това намажете върха на мъфините обилно с получения крем.
Със 150 г от фондана оформете 6 еднакво големи топки. Разрежете ги на две и поставете с отрязаната част надолу върху крема. От около 25 г от фондана оформете 12 малки топки и ги разделете отново на две. Намажете ги с малко вода и потопете в кокосовите стърготини (Фиг. 2).
2/3 от останалия фондан оформете 24 малки топчета и поставете върху лапичките на крачетата. Оцветете останалия фондан с червена боя. Поставете една голямо топче и три малко на задните лапи, притиснете и поставете опашка (Фиг. 3).
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене