Загрейте фурната на 180°C (160°C с вентилатор). Застелете голяма тава с хартия за печене. В купа разбийте заедно маслото и пудрата захар до получаването на мек крем.
Разпределете сместа в 2 купи. Добавете 100 г брашно в една от купите и пресейте какаото отгоре. Смесете съставките, за да оформите твърдо, шоколадово тесто.
Добавете останалото брашно към втората купа и разбъркайте, за да оформите твърдо тесто.
Вземете една от смесите. Поставете я върху леко набрашнена повърхност и месете внимателно, докато получите гладко тесто. Разточете, докато тестото стане с дебелина 0.5 см. С помощта на форма за сладки сърце с ширина 3,5 см изрежете 32 сърца (премесете отново тестото, ако се налага).
Повторете същото и с втората смес, като направите още 24 сърца.
Подредете всички сърца в тавата за печене на малко разстояние една от друга. Набодете повърхността на сладките с вилица и охладете за 30 минути.
Печете за 12-14 минути или докато бисквитките станат златисти и стегнати на допир. Охладете за 5 минути, след което прехвърлете върху решетка, за да се охладят напълно.
Разтопете шоколада на водна баня и оставете леко да се охлади, без да стяга. Разбийте маслото с пудрата захар в голяма купа на крем и добавете есенцията ванилия, след това и разтопения шоколад. Разгивайте до гладкост.
Поставете маслото в голяма купа и постепенно разбийте с пудрата захар. Добавете есенцията ванилия и разбийте отново до гладкост.
Разпределете шоколадовия маслен крем върху 6 светли сърца, а ваниловия - върху 6 шоколадови сърца. Върху крема поставете по още едно сърце в съответния цвят, за да направите сандвич. Подредете върху плот, застлан с хартия за печене.
Използвайте остатъците от маслените кремове, за да залепите захарните сърцата върху бисквитките. Оставете ги на хладно място, за да стегнат преди сервиране.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене