Добавете всички съставки в купа и омесете гладко тесто с помощта на куките за тесто на миксера. Оформете и увийте тестото в стреч фолио, след което охладете поне за 30 минути.
Загрейте предварително фурната на горен и долен нагревател на 170 °C. Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност до прибл. дебелина от 0,3 см и изрежете кръгове (ø 6 см).
Поставете кръговете върху тава, застлана с хартия за печене, и печете на средния рафт за около 13 минути до златистокафяво. Оставете да се охлади.
Обелете портокалите, така че сърцевината да е напълно отстранена, отделете парченцата и изцедете сока. Трябва да се получи около 130 мл сок.
Смесете желатина, захарта и сока в малка метална касерола и оставете да набъбне. Добавете кардамона и звездния анасон.
След това загрейте на водна баня желатиновата смес, така че желатиновите зрънца да се разтворят напълно. Ако сместа не е достатъчно сладка, добавете още захар. Оставете настрана.
Разбийте белтъците и солта в купа до твърд сняг с миксер и бъркалки за крем. Постепенно добавете захарта. Разбивайте още 5 минути, докато захарта се разпредели напълно и получите гъста, кремообразна смес.
Смесете лимонената киселина, 1-2 ч.л. хранителна боя, прибавете ги към сместа от разбитите белтъци и разбъркайте. Напълнете я в пош със звездовиден накрайник (ø 5 cm). Върху тава с намазнена хартия за печене оформете елхички и ги поръсете със захарните декорации.
Поставете ги на средния рафт във фурната, загрята предварително до 80 °C на горен и долен нагревател, за около 3 часа.
Разбийте маслото, пудрата захар и кардамона, докато стане светла и кремообразна смес. Сложете получения крем в пош с кръгъл накрайник.
Извадете семенцата кардамон и анасона от портокаловия компот. Нанесете малко маслен крем върху всяко изпечено маслено кръгче, след това намажете малко от леко желирания портокалов компот и поставете меренг елхичката отгоре. Сервирайте веднага или охладете за не повече от час.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене