Flag

Галактобуреко с круши и индрише

8 - 10 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
70
Приказна рецепта за истински десертни ценители
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
400 гфини кори (за баница) (1 опаковка)
125 гкраве масло (разтопено)
3 - 4 бр.круши (обелени, нарязани и поръсени с лимонов сок)
За крема
0,5 пак.Специален пудинг за бисквитена торта ванилия (половин опаковка)
65 гзахар
500 млпрясно мляко
2 - 3 стръкaиндрише (листа)
2 бр.яйца (леко разбити в купа)
Picture - Специален пудинг за бисквитена торта ванилия (половин опаковка)
1

Загрейте фурната до 200°С и подгответе 26 см кръгла форма за торта с ринг, застлана с хартия за печене.

Развийте корите, вземете една и я намажете с разтопено масло. В зависимост от размера на корите я сгънете на две (ако са големи) или поставете отгоре втора (ако са по-малки). Направете кората на хармоника по дългата страна, след което завийте на хлабав охлюв и я поставете в средата на подготвената форма. Направете същото с останалите кори, като ги подредите около първата. Намажете отгоре с останалото масло и напръскайте леко с вода. Изпечете във фурната за около 20-25 мин., докато корите се зачервят. 

2

Смесете продуктите за крема по указанията на опаковката, като добавите в млякото и листата индрише. Не го гответе до готовност, а само докато достигне температура от 75°С, преди да започне да се сгъстява. Добавяйте по малко от топлия крем към разбитите яйца, за да ги темперирате, като разбърквате. Щом се стоплят достатъчно, ги прибавете към крема и разбъркайте добре. Извадете листата индрише и ги изхвърлете.

Залейте наредените кори с крема, като размествате леко пластовете с дървено шишче, за да може кремът да проникне в дълбочина. Между слоевете кори поставете парченца круши.

Намалете фурната до 180°С и изпечете сладкиша за около 45-50 мин., като проверите дали кремът е стегнал в дълбочина в средата. Оставете да изстине, поръсете с пудра захар и поднесете.