Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това 3 мин. на висока за получаване на гладко тесто. Разстелете сместа в намаслена кръгла форма за торта с ринг и печете 30 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.
Отделете изпечения блат от ринга на формата и обърнете сладкиша върху покрита с хартия за печене кухненска метална скара. Оставете да изстине.
След охлаждане по желание може да изрежете с нож блата във формата на сърце.
Сложете сметаната да заври и начупете в нея кувертюра на едро. Разбърквайте постоянно, докато се разтопи. Оставете да се охлади.
Оставете прасковите да се отцедят и нарежете на филийки. Разбъркайте сметаната с бурбонската ванилова захар на твърд сняг. Намажете блата на тортата със сметана. Наредете отгоре прасковите и на края покрийте с ганаша.
Поръсете с натрошен шамфастък и декорирайте със захарни орнаменти.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене