Сварете двата пудинга едновременно според указанието на опаковката, но с 50 г захар и гроздовия сок. Добавете пудинга в купа, покрийте повърхността му с домакинско фолио за свежо съхранение, за да не образува коричка и оставете да изстива.
Запечете бадемите до златисто в сух тиган и изсипете в чиния да изстиват. Намаслете правоъгълна тава за печене (30х40 см) и покрийте с хартия за печене. Загрейте фурната на 180 °C на горен и долен нагревател или на 160 °C на горещ въздух.
Разбийте яйцата на пяна в купа на най-висока степен за минута. Смесете захарта и ванилената захар, разбъркайте с шпатула за минута в яйца и разбивайте още две минути. Смесете брашното с царевичното нишесте и бакпулвера. Добавете ги към яйчената смес. Накрая разбъркайте внимателно бадемите. Разпределете тестото в подготвената тава за печене 9-11 мин.
Отделете краищата на тестото внимателно с нож. Обърнете изпечения пандишпанов блат заедно с хартията върху застлана с хартия за печене работната повърхност и оставете да изстине.
Измийте гроздовите зърна и разрежете на две. Оставете около 150 г гроздови зърна за украса. Разбийте сметана на твърд сняг. Към нея добавете лъжица по лъжица изстиналия пудинг като разбърквате внимателно. Напълнете крема в сладкарски пош.
От пандишпана отделете хартията, с която сте пекли сладкдиша. С кръгла форма за изрязване с диаметър около 4,5 cm изрежете 24 до 28 кръгчета (Броят ми зависи от броя на порциите, които искате да приготвите). Указания: Вместо кръгла форма за изрязване може да използвате за изрязване самия ръб на десертните чаши, в които ще сервирате десерта. Остатъците от тестото натрошете на трохи. Разпределете половината от изрязаните кръгове в десертните чаши. Напълнете с половината крем. Поръсете с нарязаните гроздови зърна. Поставете останалите пандишпанови кръгове и допълнете с крема. Поръсете с трохите и украсете с отделените гроздови зърна. Оставете десерта да се охлади за поне час.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти