Разбийте маслото на крем с миксер и при постоянно бъркане добавете захарта, ванилена захар, есенцията и солта. Разбъркайте яйцата едно по едно, всяко по 30 сек. на висока степен, след това постепенно объркайте на ниска степен пресятото брашно с бакпулвера, какаото и канелата, накрая добавете предварително накълцания на дребно шоколад.
Разстелете и загладете тестото в предварително намаслената форма за печене „сърце"/ форма за торта и печете около 45 мин. в долната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C. След изпичане оставете сладкиша за около 10 мин. във формата, след което го извадете върху метална скара до окончателното му изстиване.
Разбъркайте предварително пресятата пудра захар с толкова вино, колкото да се получи гъста смес, с която покрийте сърцето и по желание украсете със сметанови цветенца, марципанови рози или захаросани розови листенца и оставете да стегне.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене