В купа смесете половината от захарта с нишестето. В друга купа разбийте жълтъците с бъркалка и им добавете захарта с нишестето. Разбъркайте до хомогенна смес. Добавете ванилията и отново разбъркайте. В касерола изсипете останалата захар и млякото и сложете на котлона. Загрейте почти до кипване. Когато започнат да излизат мехурчета, свалете от огъня. Внимателно и на много тънка струя при непрекъснато бъркане изсипете около 1 черпак от млякото при яйцата. След това отново по същия начин (бавно и на тънка струя) върнете млякото с яйцата в касеролата. Сложете на котлон на умерен огън и бъркайте непрекъснато до сгъстяване. Свалете от огъня и разпределете в купички. Декорирайте по ваше желание и сервирайте.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти