Накиснете фурмите за основата и крема в отделни купи в студена вода за поне 2 часа или за през нощта.
Покрийте дъното и стените на форма с диаметър 18-20 см с хартия за печене. В блендер или кухненски робот смелете лешниците на едро. Добавете отцедените фурми, какаото, есенцията ванилия и водата и обработете до ронлива смес.
Прехвърлете в подготвената форма, притиснете с лъжица до оформянето на стегнат блат и замразете, докато приготвите крема.
В блендер или кухненски робот смесете лешниците, разтопеното какаово масло, отцедените фурми, 400 мл вода или предпочитано ядково мляко, какаото, портокаловите корички и есенцията ванилия и обработете до гладък крем, като добавете до още 200 мл вода или ядково мляко, ако е необходимо.
Изсипете крема върху основата и замразете за 3-4 часа, или за през нощта.
В термоустойчива купа смесете продуктите за глазурата и разтопете на водна баня. Разбъркайте до хомогенна смес и охладете до стайна температура на ледена баня, като разбърквате непрекъснато. Изсипете върху стегналия крем и заравнете.
Когато тортата стегне, освободете от формата, прехвърлете в чиния за сервиране и украсете със свежи ягоди и нарязани лешници. Съхранявайте тортата в хладилника.
Разрежете с горещ и сух нож и поднесете с любов и настроение :)
Тази рецепта ни предлага Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking.
Свързани рецепти
Без печене
Без печене
Без печене