В купа смесете брашното, пудрата захар и ваниловата захар. Добавете есенцията лимон, жълтъците и маслото. Омесете всичко с миксер (кука за тесто) първо на най-ниската скорост, след това на най-високата скорост, докато получите гладко тесто. Разточете тестото, покрийте го и го охладете за около 30 минути.
Постелете тава с хартия за печене. Загрейте фурната предварително на 180 градуса (160 с вентилатор).
Разточете тестото върху набрашнена повърхност до дебелина около 3 мм. Изрежете бисквитки във формата на кръгчета (с диаметър около 5 см). Върху половината от тях изрежете очички с резачка или дебела сламка. Изпечете бисквитките в средата на фурната за около 8-10 минути.
Позиция на решетката: в средата
Извадете бисквитките заедно с хартията за печене и ги поставете върху решетка, за да се охладят.
Поръсете бисквитките с очички с пудра захар. Намажете бисквитките без очички със сладко. Започнете да слепвате бисквитките една към друга (една без очички и една с очички), като ги притиснете леко, за да ги напълните със сладко. Съхранявайте в плътно затворени контейнери около 2 седмици.
Свързани рецепти
печене
печене
печене