Flag

Шоколадов сладкиш с червено цвекло

about 16 парчета (/парченца)
Леснa
40
Точно като за феновете на шоколада. Червеното цвекло в тестото ще направи вкуса особено сочен.
Шоколадов сладкиш с червено цвекло ще очарова почитателите на нестандартните какаови сладкиш. Съставките са малко, а времето за приготвяне - кратко.
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Сочният сладкиш може да се приготви предварително около 3 дни или да се замрази. 
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image
Прибори
Форма за печене
хартия за печене

Състав

Тесто
150 гкувертюр (тъмен шоколад)
150 гмасло
250 гчервено цвекло (претеглено сварено)
4 бр.яйца (размер М)
150 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
1 щипкасол
125 гпшенично брашно (тип 405)
1,5 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
3 с.л.какао премиум Dr.Oetker (30 g)
Ганаш
200 гсладкарска сметана
150 гкувертюр (тъмен шоколад)
За поръсване
1 с.л.какао Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - какао премиум Dr.Oetker (30 g)
Picture - какао Dr.Oetker
1

Подготовка

Застелете формата за печене с хартия за печене. Загрейте фурната на 180°C на горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор. 

2

Приготвяне на тестото

Разтопете кувертюра на водна баня на ниска температура. Нарежете червеното цвекло на едро и го пасирайте на пюре в блендер или кухненски робот. Разбийте яйцата, захарта, ванилената захар и солта първо на ниска след това на висока степен до пухкава пяна. Разбъркайте с помощта на шпатула червеното цвекло и разтопения кувертюр. Смесете брашното с бакпулвера и какаото и внимателно добавете към сместа. Излейте тестото в подготвената форма и печете около 32 мин. 


След като изпечете отстранете ринга и обърнете готовия блат върху застлана с хартия за печене кухненска скара и оставете да изстине без да сваляте хартия, с която сте пекли сладкиша.

3

Ганаш

Кипнете сметана в тенджера. Добавете кувертюра да се разтопи. Оставете сместа да се охлади, като разбърквате от време на време. След което намажете върху сладкиша. 

4

Украса

Поръсете с какао преди сервиране. 

Съвет за рецептата

  • Сочният сладкиш може да се приготви предварително около 3 дни или да се замрази.