Разтопете маслото в малък тиган на среден огън. Смелете на фини трохи бисквитите и солените солети (претцели). Добавете разтопеното масло към трохите.
Разстелете сместа от бисквитени трохи във форма за печене с падащи рамка (25х25 см), застлана с намазнена хартия и притиснете повърхността плътно. След това охладете в хладилник за 15 минути.
Нарежете на ситно кувертюра и го разтопете в голяма купа на водна баня. Измийте портокала в топла вода, подсушете го и настържете кората на ситно. Добавете крема сиренето, изварата и пудрата захар в купа и разбъркайте до гладкост с миксер.
Накиснете желатина с няколко лъжици вода, за да набъбне. След това го разтворете на водна баня. Добавете портокаловите корички, разтворения желатин и какаото в сместа с крема сиренето и разбъркайте добре. След това смесете сместа с разтопения кувертюр и отново загрейте за кратко на водна баня и разбъркайте до гладкост.
Разпределете крема равномерно върху бисквитената основа и оставете чийзкейка да се охлади за поне 3 часа.
Малко преди сервиране махнете рамката за печене и нарежете чийзкейка на 12 квадратни парчета.
По желание можете да украсите всяко парче с две половинки претцели, които да служат за еленски рога, а за нос и очички използвайте шоколадови дражета, ядки или захарни очи за декорация.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене