Почистете, измийте и нарежете камбите на половинки. Измийте и нарежете краставиците и морковите на кръгчета. Изчистете и нарежете и лютата чушка. Напълнете камбите със снопче, в което се редуват кръгчета моркови, краставички и парченце люта чушка. Наредете пълнените камби в измитите буркани, като накрая добавете по един дафинов лист и малко сух копър.
Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня. След като кипне, я оставете да ври за 3-5 мин, като бъркате непрекъснато. Според вкуса може да добавите оцет и захар за по-кисела или съответно по-сладка туршия. Залейте подготвените зеленчуци в бурканите с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината до ръба, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага. Обърнете с капачките на долу за около 5 мин. Съхранявайте на хладно и тъмно място.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране