Поставете всички съставки (без пудрата захар) в купа и ги разбъркайте с миксер първо на ниска, след това на средна скорост, докато се получи хомогенно тесто. Оформете тестото на топка, притиснете я леко и я оставете покрита поне 2 часа в хладилник.
Покрийте тава за печене с хартия и загрейте предварително фурната.
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: 200 °C
Температура на фурна с вентилатор: 180 °C
Пресейте пудрата захар.
С помощта на чаена лъжичка започнете да оформяте парчета тесто с големината на орех, след което с ръце, оваляни в пудра захар, започнете да оформяте топчета, които също се овалват в пудрата захар, така че да се покрият с дебел слой. Поставете топчетата на еднакво разстояние едно от друго в тавата и ги изпечете.
Извадете напуканите сладки от тавата заедно с хартията за печене и ги оставете на кухненска решетка да изстинат.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене