Flag

Красива торта за всички влюбени

12 - 16 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Голямо сърце за Деня на влюбените, пълно с два крема и украсено с любов
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
250 гмасло (меко)
200 гзахар
5 бр.яйца (размер М)
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
1 щипкасол
350 гпшенично брашно
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
3 с.л.лимонов сок
За слепване на блатовете
4 с.л.сладко (ягодово)
За крема
500 млсладкарска сметана (студена, бита)
1 пак.желатин Dr.Oetker
500 гизвара (нискомаслена)
125 гзахар
2 с.л.лимонов сок
2 с.л.сладко (от ягоди)
1 малкоЧервена хранителна боя (течна)
За декорацията
1 ггорски плодове (малини, ягоди, касис, боровинки, къпини) (малко)
1 малкоядливи цветя
1 пак.захарни сърца Dr.Oetker (малко)
1 пак.Захарни пеперуди Dr.Oetker (малко)
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - желатин Dr.Oetker
Picture - Червена хранителна боя (течна)
Picture - захарни сърца Dr.Oetker (малко)
Picture - Захарни пеперуди Dr.Oetker (малко)
1

Предварителна подготовка

Намаслете тавата и я покрийте с хартия за печене. Загрейте фурната.

Температура на фурна с горно и долно нагряване: about 170 °C

Температура на фурна с вентилатор: about 150 °C

2

Приготвяне на тестото

Разбийте маслото в купа с миксер (бъркалка), докато стане гладко. Постепенно добавете захарта, ванилената захар и солта, като разбърквате, докато се образува хомогенна смес. Добавете към сместа и яйцата, като разбивате всяко едно от тях за около ½ мин на най-висока степен. Смесете брашното с бакпулвера. Добавяйте брашното към маслената смес, редувайки с лимоновия сок. Разбърквайте на средна скорост. Разстелете половината от тестото върху тавата за печене и го изпечете.

Позиция на решетката: в средата

Време за печене: about 14 Minutes

3

Извадете блата върху хартия за печене върху решетка и оставете да изстине. Почистете тавата, намажете я отново с мазнина и я застелете с хартия за печене. Отгоре разпределете останалата част от тестото и изпечете по същия начин. Поставете втората основа върху решетка, също с хартия за печене и оставете да изстине.

4

Обърнете блатовете и отлепете хартията за печене от тях. Прегънете лист хартия за печене наполовина (сгънат по средата). Поставете шаблона за сърце отгоре, изрежете и отново разгънете хартията, така че да се образува цяло сърце. Наложете сърцето върху блатовете и изрежете две сърца за сладкиша. Намажете ги с ягодово сладко и поставете едното сърце в голяма чиния.

5

Приготвяне на крема

Накиснете желатина с няколко лъжици вода според указанията на опаковката. Загрейте желатина на водна баня, за да се ратвори и го разбъркайте в течната сметана. Разбийте сменатата на твърд сняг. Смесете изварата, захарта и лимоновия сок и ги прибавете към горната смес. Изсипете половината от крема (около 600 гр.) в пош с голям звездовиден накрайник (Ø 13-15 мм). Първо направете туфи по краищата на долния блат (първото сърце), а след това запълнете и вътрешността. Поставете второто сърце и притиснете леко. 


В останалия крем добавете сладкото от ягоди и хранителната боя и изсипете розовия крем в поша. Шприцовайте розовия крем на туфи върху сърцето и приберете тортата в хладилника.

6

Украсяване на тортата

Измийте горските плодове. Преди сервиране украсете сърцето с ядливи цветя, плодове и микс от захарни поръски (сърца, пеперуди, перли и др.).