Започнете от патладжана. Измийте го и го нарежете на шайби с дебелина 1 см. Посолете и оставете да престои 10-15 мин, за да се отдели горчивият сок, който пуска, след което го измийте.
Докато патладжанът престоява, измийте и нарежете по същия начин тиквичките. Нарязаните тиквички и патладжана поръсете с 3-4 с.л. олио. Изпечете чушките и ги сложете в съд с капак, за да се задушат. Нарязаните тиквички и патладжани запечете леко на скара или оребрен тиган. Обелете и отстранете семеките от изпечените и задушени чушки. Може да ги почистите от семките и предварително.
Пригответе маринатата по указанията, посочени на пакета на Pikant Fix на Dr.Oetker, като смесите 1,75 л вода, 300 мл оцет и 150 г захар в съд за варене. След като кипне, варете още 5 мин.
Подредете зеленчуците в бурканите, като ги притискате. Върху тях налейте горещата марината, затворете бурканите и обърнете с капачката надолу за 10-20 мин.
Получават се 6-7 буркана. Туршията е готова за консумация след 7 дни.
Тази рецепта споделят с нас от Mate Kitchen. Може да ги последвате във фейсбук и инстаграм.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране