В голяма купа смесете брашното, нишестето, джинджифила, канелата, содата, карамфила, индийското орехче и солта. Оставете настрана.
С помощта на миксер разбийте заедно маслото и кафявата захар до получаване на света и пухкава смес. Прибавете яйцето и разбийте отново. Добавете меласата и есенцията ванилия и разбийте. Постепенно прибавете брашнената смес, като бъркате непрекъснато.
Разделете тестото на 2 части върху леко набрашнена повърхност. Притиснете го леко, увийте го в найлоново фолио и го охладете за поне 2 часа в хладилника.
Загрейте фурната до 180°C. Вземете едната част тесто (същия процес след това направете и с втората част). Разточете го върху леко набрашнена повърхност с дебелина около 5 mm. С помощта на формичка за бисквитки (човече) изрежете бисквитките. Подредете ги върху хартия за печене, като оставите по малко разстояние между бисквитките и ги разточете веднъж.
Печете бисквитките на две партиди за 8 до 10 минути или докато станат леко златисти и върховете им се стегнат. Оставете ги да се охладят за 10 минути, прехвърлете ги върху решетка и ги оставете да се охладят напълно.
С помощта на миксер разбийте пудрата захар, ванилената захар, крем тартара и белтъка на ниска скорост, докато се смесят хубаво. Започнете да добавяте постепенно по малко вода (по 15 милилитра), докато глазурата се разреди достатъчно. С помощта на лъжица прехвърлете глазурата в торбичка или пош и започнете да декорирате сладките.
Накрая направете нослета, очички и други детайли с цветните захарни шрифтове.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти