Оригинален пудинг Тирамису е с вкус на познатия и любим на всички италиански десерт - Тирамису. Приготвя се за нула време с 500 мл прясно мляко и 30 грама захар.
Съдържанието на пакетчето се смесва със захарта и 4 супер лъжици от млякото, а останалото мляко се слага да заври. Свареното мляко се маха от котлона, към него се прибавя приготвената смес и се слага отново на котлона на ниска температура за още една минута, като непрекъснато се бърка до сгъстяване на сместа. Горещия пудинг се изсипва във формички, изплакнати със студена вода, и се оставя да изстине.
Експериментирайте с различни кулинарни приложения на пудинга - в тестото за торта или като крем за пълнеж, или просто като крем-десерт, гарниран с плодове или ядки.