“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Декорация от шоколад

Обикновеният шоколад може да бъде превърнат лесно в невероятна и креативна украса за торти, сладкиши, мъфини и сладки. Необходимо е да следвате няколко прости правила и уау ефектът е гарантиран.

  • Може да използвате различни шоколади. Важно е в тях да няма допълнителни съставки като ядки, плодове, бисквитки. Добре е да бъдат чист бял, млечен или тъмен шоколад.
  • Въоръжете се с обикновена хартия за печене
  • Допълнително може да си подготвите студена вода,
  • Разтопете шоколада на водна баня
  • Използвайте шпритц торбичка и отрежете ъгъла с който ще сприцовате (от Вас зависи колко тънка или дебела струя ще използвате)
  • Върху хартията за печене печене започнете да рисувате (Ако не сте спец художник може да си помогнете преди това с молив и след това да декорирате по очертанията на молива)
  • Сложете на студено, за да се втвърди  шоколадовата декорация
  • Използвайте украсата за торти, сладкиши, мъфини и сладки

Лесни трикове за шоколадова декорация

Идеи за вдъхновение