Flag
Минимизиране на отпадъците
ПО-МАЛКО ОТПАДЪЦИ И ВСЕ ТАКА СТРАХОТЕН ВКУС

Малките ежедневни избори водят до голяма промяна, когато ги правим заедно. Ето защо не само намаляваме хранителните отпадъци в собствените си кухни, но също така ви споделяме съвети и рецепти, които да ви помогнат и на вас да намалите своите отпадъци. Нашата цел е до 2025 г. всичките ни опаковки да могат да се рециклират, използват многократно или да се компостират, за да можем всички да играем своята роля за намаляване на отпадъците. Освен това работим върху това да направим още по-лесно за разбиране за вас какво може и какво не може да бъде отделено и рециклирано.

НАШИЯТ НАПРЕДЪК
Вкусни продукти в отговорни опаковки

Използваме възможно най-малко материали в опаковките на нашите продукти и се уверяваме, че те могат да се рециклират, когато е възможно. В края на 2023 г. достигнахме рециклируемост за 88% от нашите продукти, произведени в собствените ни производствени обекти.

Приоритизиране на хартията

Използването на рециклируеми хартиени опаковки, където е възможно, ви улеснява да рециклирате материалите и играете своята роля в придвижването към по-устойчиво бъдеще. Всички наши сгъваеми кутии за пица вече се състоят от 70–80% рециклиран материал.

Picture -

Намаляване на пластмасовите опаковки

Всеки път, когато е необходимо да се използва пластмаса, се опитваме да използваме рециклируема пластмаса, където е възможно – отклонявайки повече отпадъци от околната среда. Навсякъде, където има смисъл, се опитваме да избягваме пластмасовите капаци на охладените ни десерти. От 2022 г. не използваме пластмасови капаци за всички наши продукти, при които това е възможно - като пудинга ни с високо съдържание на протеини и цялата ни продуктова гама loVE it! По този начин можем да очакваме да спестим около 117 тона пластмаса годишно – еквивалента на около 40 пълни камиона!

Picture -

Правим рециклирането лесно

Знаем, че понякога е трудно да разберете кои компоненти на опаковката могат да бъдат рециклирани. Ето защо работим върху етикетирането на всички наши опаковки, за да предоставим ясна информация за опаковъчните материали, така че да могат да бъдат правилно разделени и изхвърлени в кошчето за рециклиране.

Picture -

Повече за нашата позиция относно рециклирането на материали може да прочетете тук. .

НАШИЯТ НАПРЕДЪК
Минимизиране на хранителните отпадъци

Заедно можем да предприемем стъпки за справяне с хранителните отпадъци. Знаете ли, че 6–8% от климатичните емисии идват от изхабена храна? За щастие имаме шанса да променим това. Нека проучим различни начини, чрез които да видим остатъците от храна като страхотна възможност – от предотвратяване на хранителните отпадъци чрез повторно използване на съставките до трансформиране на стари съставки в нещо чисто ново.

Борба с хранителните отпадъци

В Dr. Oetker ставаме креативни, когато става дума за справяне с отпадъците – от повторно използване на излишното тесто за пица в нови партиди до рециклиране на остатъчно сирене, което не попада върху пицата. Винаги търсим възможности за намаляване на хранителните отпадъци, когато създаваме нашите продукти, така че до 2025 г. да можем да намалим хранителните отпадъци, генерирани в нашите складове и производство с 25%.

Picture -

Вдъхване на нов живот на вашите остатъци

Има живот дори и в остатъците от храна. Независимо дали ще решите да ги блендирате, варите или печете, имате силата да превърнете презрелите плодови съставки в нещо вкусно. От смутита и конфитюри до сладки печива - нужно е само малко вдъхновение, което да вдъхне нов живот на стари съставки.

Picture -

Прекалено добро, за да бъде изхвърлено

Гарантираме, че нашите продукти са най-добри до датата „най-добър до“, изписана на опаковката, като много продукти са подходящи за консумация дълго след тази дата. Въпреки това винаги препоръчваме да погледнете, помиришете и използвате най-добрата си преценка, преди да изхвърлите дадена храна.

Picture -

Печене с мисъл

Превърнете зрелите банани във вкусно лакомство.

Към рецептата
Към рецептата
Към рецептата
Научете повече
Разберете повече за нашия път към устойчивост

Има много начини, по които всички можем да включим устойчивостта в ежедневните си действия. В нашите пет фокусни области – хранене, устойчиви съставки, минимизиране на отпадъците, действия за климата и приобщаване – предприемаме стъпки, които малко по малко водят до голяма промяна. Защото когато работим заедно, можем да създадем едно по-добро утре.

Какво означава устойчиво развитие за нас?

Преминаваме към по-устойчиви съставки, намалено съдържание на сол и захар, повече растителни опции и рециклируеми опаковки.

Discover More
Discover More
Discover More